Sunday, May 8, 2016

Selamat hari ibu, mak

Wow, today ke hari ibu?I wonder why this year no body wish me happy mother'sday like.last year. Nampak,sgt teacher tadika diaorg yg last year yg bersusah pyh buatkan all the wish card utk mommy.

Bila sy tahu today is mothers day, terus saya terkenangkan arwah bonda yg dah almost 16yrs meninggalkan sy. Mak adalah my BFF. Sepanjang hayatnyA..setiap,nafas sy, hanya fikirkan mak especially waktu dia sakit. Apapun segalanya suratan dr Allah s.w.t sy redha. Cuma sy jeles sbb tak ada ibu yg doakan sy waktu sy susah dan,senang mcm orang lain. Sedih dan happy sy simpan,sendiri. Iyela x semua benda boleh dishare dgn org kan.

Tgk pic di IG and.FB kawan kawan share pic celebrate mothers day and birthday mak masing masing, sayu rasa hati ni. Saya dah x berkesempatan nk buat tu semua. Semoga Allah ampunkan dosa mak, semoga mak tenang di alam barzakh. Mudah mudahan syurga tempat untuk emak..Amin.
19.3.1959 birthday mak. Tak pasti abah masih ingat atau tidak.

Baru ni sy jumpa surat yg sy tulis utk mak di hostel. Masa tu first year kt usm. Mmg hati tak tenang sbb tau mak tgh kritikal. Few days after sy tulis, mak meninggal. X sempat bagi. Seriously hati sy rasa membuak ber darah bila baca surat yg sy tulis tp mak,x sempat baca.

Rindu mak...
Argh benci setiap,tahun pd hari ibu sy akan 'hujan' sakan.

2 comments:

sweet tooth said...

Alfatihah utk mak sarah...smg arwah tenang dan berbahagia di sana...

SARAH AMIN said...

Amin..tq kak nina atas doa