Wednesday, May 11, 2016

Girls outing day + tulangnya retak.

Secawan caramel latte + my princess,aisya =I am a happy lady

Bawa my baby gi penang island sbb hantar hp en hubby tg tertinggal dirumah. Lepas tu bawak caca gi mengopi bg dia happy sket main dkt playground lepas lama kena kurung dirumah.

AlhamdulillH..caca dah nmpk ok lepas seminggu dia jatuh dr dining chair. Tulang siku retak. Dah nama budak-selagi boleh tahan sakit tu, kehidupan riang ria diteruskan mcm biasa. Haisy..memanjat guna sebelah tgn pun boleh. Mami yg kena perhati tgn caca takut dia byk sgt guna nanti bengkak pula.

Dr yg rawat x de buat apa peocedure pun...tulang retak tu sikit je dan akan ok sendiri. Caca adalah anak ketiga dari lima orang anak gg tulang retak dan patah. Kejadian pertama masa.amir jatuh playpen di taska..tulang siku jugak..patah. Kena operate masukkan dawai..ikat, disimen..lepas sebulan kot doc tarik dawai tu dr siku. Alive! Mak nebes takut dia meraung tp dah nama anak jantan..rilek je dia buat.muka pelik tgk dawai disiku ditarik keluar.

Next yg kena adalah aryan masa dia sebaya caca. Jatuh de katil dirumah adik. Dia panik sbb xde org dlm bilik. Tulang bahu aryan retak. Tiga minggu camtu dah sembuh..takde simen ke apa..doc cuma balut bandage besar keliling badan ikat sekali tgn tu xnak kasik gerak. Gitu la

Now aisya pulak..kesian baby mommy..mujur aisya brave girl..walaupun meraung dlm bilik xray mcm tgn dia patah empat bhgn..huhu alhamdulillah Allah masih pinjamkan Adam, Amir,Amar,Aryan dan Aisya dlm keadaan sihat dan ceria. Semoga anak anak mommy sentiasa dibawah lindungan Allah s.w.t

P/s akhirnya mommy dpt kad ucapan hari ibu dr Adam. Sgt costdown..haha penjimat betoi anakku. Apapun tq ye nak mommy hargainya.








1 comment:

sweet tooth said...

alahai...kesiannya caca... smg cepat sembuh...