Monday, May 30, 2016

Busy weekend

Malas pulak nk udate blog ni. Mcm mcm peristiwa berlaku, momen indah dan tak indah dlm masa beberapa minggu ni. Saya cuba ingat semula:

last weekend 21.5.16 - Mommy bawa anak anak pusing penang island. early morning ikut ayah singgah office ayah kejap siapkan kerja ayah, then terus ke balik pulau mkn pasemboq, mee rojak, mee rabus. after that singgah gerai durian, mkn durian and tapau more durians for our neighbours. Sepanjang jln dr balik pulau ke teluk bahang, we stopped at several hot spots and then pergi ke Penang Hill. Ptg pulak singgah Hammer Bay, restoran seafood dekat area Queensbay makan ikan bakar maghrib baru sampai rumah.

On 26.5.16, Ada small birthday party sempena Birthday my daughter, Aisya Sufia 2 yrs old and my nephew, Azim Danish 1 yr old di rumah arwah moyang Aisya. Alhamdulillah acara mkn mkn sgt seronok We ordered Butterscotch cake and it was delicious. ada tit bits sikit for kiddos. Yang penting dpt celebrate dgn atuk and nenek Aisya dan nenek sedara Aisya.

28.5.16 - Early morning  we were at Dewan Sek Vokasional SPT because the twins were selected to participate in story telling competition. Both boys performed very well considering it was their first experience doing public speaking and they look relax even though there were some part which they forgotten the script..lol . Amar got 2nd place in story telling in English and Amir got 3rd place for story telling in Bahasa Melayu. ok la kan walaupun tak dpt ke state level. Congratulations sons. I am a proud mom. *Aryan x dpt ke 2nd round tilawah dan terjemahan sbb dia lupa terjemahan surah Ad Dhuha. Mommy still bangga dgn aryan sbb mommy tahu Aryan boleh buat lebih baik cuma mas tu mungkin Aryan nervous. :)

Today, we were invited to attend Hari Keibubapaan peringkat parlimen batu kawan. I tried to decline the invitiation sbb rasa mcm penat sgt dua minggu ni. Tapi nama je invitation, we have no option but to go.. hehe so insyaAllah in a few hours, early morning we all kena tadah telinga dengar parenting tips. I have went through the itinerary, the talk is focusing on raising kids with nutritious food. mknn sihat untuk perkembangan otak yg sihat. Hmm mcm semua parents dah tahu.. Tgkla mcm mana esok.

tu je nak update. Kbai

No comments: