Wednesday, May 4, 2016

2nd of May 2016, Aeon BM, Penang - Misi Shopping Gagal

Niat dihati nak bawa superheores and the princess gi outing, shopping, makan sushi..at first 30minutes they were all like little angels sangat behave, sweet, cute jln pegang tangan.. after 30minutes, twins start bergelak ketawa bergurau dan bergusti manja..aryan bising nak belon..celah mana la belon nye.. aisya pulak menjerit meraung nak segala toy yg dia nampak kat mall.

mood mommy dah hilang. amaran terakhir diberikan kalau masih xnak behave, mommy dan ayah ajak balik..dan akhirnya..diaorg tak dengar pon..demi untuk membuktikan yg mommy sgt serius dalam berkata kata..heh! mommy kotakan janji okay..immediately mommy ajak ayah bawak semua ke kereta..at first boys ingat mommy main main..end up diaorg baru realize yg mommy tak main main..tp dah too late..aryan dan start berbunyik tak nak balik..mommy kuatkan semangat, jgn mengalah nanti diaorg dah tak heran dgn ckp mommy.. so mommy berdegil bawak semua masuk kereta dan balik.. *nanges dalam hati sbb mommy pon nak mkn sushi and shopping barang DIY. pintu Daiso pun tak sempat nak jengah.

Weekend ni cubaan kedua ke shopping mall..harap sgt dioarg behave..bukan senang oi nak angkut lima budak kecik ke shopping mall. kalau uol rasa ala lima je pon, tu pon nak kecoh..hehehe uol jgn tak tahu mommy ni jenis cepat stress,nervous...kalau jln jln, asek kira quantity anak.. tu lom cerita kisah gi padangbesar lagi.. kepung anak anak mcm kepung anak ayam. tmabah hubby plak tak abes abes remind kes culik budak curi organ..lagila tak rasa nak beli apa dah..nak masuk kereta dan balik je.

BTW, ni momen terindah 30 minit pertama. tu pun dah start dah buat peel. hehehe









No comments: