Wednesday, May 18, 2016

17.5.18 Dinner @Western Food & Claypot @Jawi

 Just a random pics mommy ambil masa dinner dkt satu restoran western.. kt situ tulis by Chef Zul..siapakah chef zul? femeskah? hehehe

kitaorg lapo..waktu maghrib terus google cr kedai jual lamb chop berdekatan. so kedai ni lah yg org bg review lamb chopnye sedap. so kitaorg bergegas gi lepas solat maghrib. Jaraknya just 15 minutes drive dr rumah. Kalau nak gi, keluar exit Jawi, lepas tol, ambik kanan..nampak stesen minyak sebelah kanan..then adaderet kedai lepas stesen minyak..kedai tu dekat deret kedai tu lah..jarak dlm 500m je dr simpang keluar tol.

Masa sampai ada lima family kt situ..tp meja mkn byk je..so kitaorg rasa selesala cuma xdela air cond bagai. tgk menunya..menu standard western food..takdela superspecial mcm Grellas.. hmm sebut Grellas je..drooling. lamb gril spagetti Grellas the best eva..*drooling lagi

Neway, kitaorang order Grilled lamb chop, grilled chicken with spagetti, fish n chips dan nasik ayam (Adam le ni..tekak melayu)

air stendedla neskepe ais, milo ais. lagi pun kt menu takde air special untuk diorder..air nye level kedai kedai tomyam je.

bila menu sampai, portion nye mmgle besar. sy rasa sos utk lamb dgn chicken sedap. cuma side dish nya stendedla, ada fries, potato bun (mcm tka berapa masuk je) sekeping daun salad dan dua keping timun..ekeke . kitaorg mkn takde rungutan..masa bayar pon takde rungutan..RM61.70.. kehkehkeh..

kalau singgah jawi, taktau nk gi mkn mana, boleh la try mkn kt situ..tapi hiway je..next time nk try claypot asam pedasnye..tak taula best in town ke idak. nanti iol komen eh..



er tgk gambo blkg aryan..tu la gamaknya wajah chef zul tu..misteri sgt





No comments: