Friday, April 1, 2016

Yea! Sabtu datang lagi

Byk story nak update pasal my new life tp xde chance nak update kt blog. Ok after this mommy akan update kisah kita ye anak anak supaya dimasa depan panjang umur, anak anak mommy boleh baca perjlnan hidup korg dr kecik. adui...setiap thn resolusi yg sama, tp nk menaip tu mmg le mak jemah malas.

Today is Sabtu, yippie..anak anak di rumah..awal pg, Aisya, Aryan dah bangun main masak masak. Amar bgn later join adik adik..semua kena main toy budak perempuan sbb aisya ni mmg drama queen kalau takde org nk melayan. mujur la abang abang ni jenis melayan.

Ayah dah gi work, so mommy boleh have my own sweet time blogging! :) not jogging..kekeke

This week kami tak ada plan nk kemana mana..biasanya kalau weekend org akan ke cinema, shopping mall..biasanya kami akan jelajah jln tepi laut, tepi sungai dgn myvi yg ala ala kereta 4wd. sikit lagi nak tercabut tayar sbb asek ikut jln gravel road.

last weekend, takde plan, just hop in to ouy myvi yg comel tu, hubby drive ke utara. we all singgah pantia bersih mkn rojak, bg boys main kt play ground. lalu di depan TUDM kepala batas, teringat zaman buat practical dlm kem..bersama abam abam askar. uisy challening dok hostel dlm kem sbb depa ni disiplin. mak jemah pon kena ikut style diaorg. mujurla just for few months..kalau tak kurus la i.

dr Pantai bersih, hubby terus drive ke pulau sayak. tgk laut, tgk ombak..subhanallah...cantik. walau air tak jernih mcm di pulau pulau, tp mulut tak habis puji cantik. anak anak tak habis berzikir subhanallah (sbb mak depa paksa).

kemudian mkn mee udang di tepi laut..sambil mkn mee udang berasap, tgk view..cuaca panas tp angin kuat, tka terasa panasnya. singgah solat zohor di masjid Kg Acheh near by. then terus gerak ke pantai merdeka.

anak anak excited nak mandi, tp air tgh pasanag..nk kill the time, bg dioarg main tilam giant yg mcm castle tu..bg diaorg lompat lompat dlm tu sampai pengsan..RM5/head. ok la kan... budak budak main sampai penat..kami melangut boring. pantai merdeka dah terlalu dikomersialkan byk gerai jual kain baju, kasut..hmmm tak rasa nak dtg dah lepas ni. around 4pm, gerak semula ke pulau sayak..tgk laut for one last time..then gerak ikut jln tepi laut balik ke arah penang

Dr pulau sayak kami singgah di tugu tsunami, kesan tsunami masih ada..seram jugak sbb bilatgk laut yg open dekat situ terbyg ombak setinggi bukit menghempas kawasan perkampungan nelayan disitu. Boys mcm biasala sibuk tanya tsnuami tu apa..dah kena explain. tak cukup dgn tu, balik rumah terus dioarg search you tube tgk video tsunami. anak celik IT gitula :)

Singgah solat asar dimasjid area kota kuala muda..usyar pasar bisik, tp takde org..kot kot boleh tgk org berbisik..hampa ..lol

Then ikut jmbtn rentas sungai muda, ke arah sempadan penang. Sg muda ada sempadan antara negeri penang dan kedah. then ikut jln kecik tu ke Penaga. dan terus ke Juru cr mkn mlm..maghrib br sampai dirumah.

boys sgt comot..terpaksa mommy mandikan, sental dgn scrub, berus satu badan..sekali bilas..mak ai keluar air tanah. haha br anak jantan namanya. syabas anak anak. nmpk mcm smooth je kan aktiviti kitaorg..actually tak pon..penuh dgn drama air mata dlm kereta. hihi

So weekend ni nk kemana? hmm mcm nk balik kg je..huhu

p/s berapa kali terstop menaip..aryan potong mood mommy..cirit birit..terberak depan pintu toilet..arggghh!

4 comments:

Tisha said...

hahahhaa baca terus menerus macam lancar jer perjalanan hidup sarah pada hari tu tp smpi ending teros nk tegelak. da bole imagine. lol

SARAH AMIN said...

haha takdenye selancar mcm guna minyak pelincir..pening dlm kereta..isu lapar, haus, amir termasuk longkang dan sebagainya sabo je la

sweet tooth said...

budak2, biasa la tu sarah... kalo x de event nangis2, x sah... hehehe...

ilah supardy said...

Sarah, pasar bisik tu biasanya tghari 11-1
Masa nelayan baru bawak naik ikan..