Monday, April 4, 2016

Shopping online

Sejak jadi oswaif ni, dah tiga bulan lebih dah, percaya atau tidak, sy belum jejakkan kaki ke shopping mall. Queensbay mcm memanggil manggil je.. brg dapur pun beli di supermarket dan kedai runcit je berdekatan rumah. brg basah dibeli di pasar mlm, or pasar di kampung sy.

Selama duduk di rumah (kadang kadang je ke tmpt sy belajar), sy suka pulak beli barang secara online. Senang, selesa..shopping dgn gaya bebas..nak menaiarap ke..nk terletang pun boley shopping. hihi so far sy shopping dkt IG untuk baju baju sy. Dah tua tua ni, baju kena la kasik loose..so kena la update wardrobe. wang atas ihsan en suami.  lol

Anntara website shopping yg sy suka terjah, cuci mata adalah Lazada..taktaula kenapa..dr zaman kerja lagi mmg suka cr brg nak perabih duit dkt situ. kalau takde jual kt lazada, baru mak jemah gi cr dkt kedai.

Namun demikian..amboi ayat... sejak tak kerja ni, tak boelhla selalu shopping dkt Lazada ni..cuma hari ni sy melempias nafsu wanita sy ni dgn membeli brg keperluan yg sgt mustahak.mustahak la sgt kan..antara benda yg sy beli..tadaaa

Printer pon ko beli mommy sarah oi...mmg dasar pemalas nk cari parking dkt kedai..hehe sy terpaksa beli sbb printer yg ada dah rosak..minggu lepas Adam kena berdiri luar kelas sbb sy tak dpt sediakan gmabar family untuk subjek dunia sains teknologi. aduhai cikgu..sampai hati ko denda adam. sbb xde picture family je.. kitaorg ni manala ada gambo yg di print di kedai kodak tu. hehehe

so nak mengelakkan kejadian yg tak diingini berlaku lagi..sy beli la HP printer ni..murah..hrp thn le setahun dua kurg kurg sampai sy abes kan study lagi dua thn.

bagpack tu actually utk adam..tp tinggi beg tu 44cm..so sy rasa beg tu besar utk adam..eceh..kalau besar takpe..mommy sedia memakai beg tersebut.

ada beberapa lagi items yg sy beli mengikut nafsu nafsi sy. terkejut suami dpt sms total harga brg yg sy order..sbb belasah kredit kad beliau. Ala sekali sekala..bukan selalu. lol

Masa sy masih bekerja, sy biasanya order brg daput through Tesco online. Free delivery. Try mengorder dr sini..no coverage.. lorong jln pun tesco tak kenal..org disini jrg shopping online kah? Pizza, kfc mcd delivery pon tak pernah nampak lalu lalang di perumahan ni.. aduh.

apa yg sy nk cerita..sy suka shopping online. sekian..hehehe



No comments: