Thursday, April 7, 2016

DIY Printables Paperplane for boys & Makeover A4 Paper Box for Rug storage

DIY Printable Paper Plane

Small project yg sy buat dgn my boys untuk sesi art and craft di rumah. What I did, just google search for  printable paper tank and ship, print them out and let them cut every part as instructed, fold and glued the paper to become one complete vehicle.

This activitiy I think suitable for Adam je sbb memerlukan kepakaran menggunting especially the small pieces. nak gam pun kena hati hati. So far dia berjy menggunakan skill fine motor dgn jayanya tp tak kemas sgtlah. Apapun mommy, ayah and Adam enjoy buat aktiviti bersama.





Apa yg sy harapkan dr activtiy ni adalah untuk melatih ADam jadi lebih focus, berhati hati dlm melakukan sesuatu, dan siapkan sesuatu tugasan dgn kesungguhan walaupun kerja simple dan remeh sehingga habis. jgn sekerat jln je (err mcm mommy dia..hehe)

Sekarang ni sy sedang ajar adam mkn sendiri di rumah. Dah darjah dua, mommy masih suap mkn. dekat sekolah pandai pulak dia mkn sendiri. hihihi


Makeover A4 Box

Small projek dirumah waktu demam selsema. JUmpa kotak A4, jumpa lefotver wall paper, chalkboard paper, dan sy print out corak chevron grey dr google image. Tadaa.. from this:

Source: Google

To this:


Sample printable chevron image untuk any art and craft project. Google je, byk free printable version. SAlah satu cara nak jimat duit dr beli wrapping paper.


And below is free printable I found from one blogger. Just print them on sticker paper. cut them out and label pada pantry items. Gula, rempah ratus, kopi, teh..stationary pon ..rasa semua benda nak dilabel..saya label nama 'CACA' di dahi Caca..sejam dia biar. hehehe


OK la..ni start projek kecil saya di Penang. more project DIY to come after this. will share in this humble blog. cewah. janji jimat. chow



1 comment:

sweet tooth said...

haha...adam mkn bersuap sbb nk manja2 ngan mummy :-)