Saturday, June 6, 2015

Happy birthday my dear caca

27 hb mei 2015 genap setahun usia my little princess, aisya sufia.

saya x organize birthday party or mkn mkn..sbn kebetulan taska pun organize makan makan sempena birthday caca.

so mak pun over excited..last minute preparation.. order cake, n titbits for kawan kawan caca. alhamdulillah the event went well. the kids seems enjoyed the cake n the dadih yg i buat. insyaAllah mami akan celebrate birthday caca dgn lebih meriah next year ya..

untuk aisya sufia anak manja mami..mami sentiasa doakan aisya membesar menjadi anak yg solehah, berjaya di dunia dan akhirat. semoga Allah beri kesihatan yg baik untuk caca dan abang abang. amin

Thursday, June 4, 2015

cerita laman lagi

Tak banyak progress laman kecuali start mengisi tanah di dalam veggie bed yg hubby buat. beli 10 kampit..1/3 bekas je terisi..so kena beli lagi tanah hitam.

hr ni insyaAllah sy akan dpt lapan pokok cuphea abd dua pokok lantana oren n cream. cadangnya nak tanam di celah tembok tu. excited. sy juga ada order benih pokok pokok bunga yg susah dpt di nursery dr seeds galore di fb. parcel otw. yea!

aktiviti mengemas rumah mmg xkan habis. skrg fokus area laman dulu..clearkan bhgn yg menyakitkan mata..tutup dgn pokok hiasan..skrg ni kami lagi suka lepak di luar dr di dalam rumah..hihi

seminggu dua lagi sy akan buat operasi declutter bhgn dlm rumah. nk minimize brg sebanyak mungkin. rasa mcm nk let go few items dlm rumah... tgklah mcm mana

bhgn rumput yg kami cuba growkan..ni pic lama..skrg improved sikit
sebahagian pokok yg disemai
Ros purple. baru bertunas. sy tanam melalui keratan batang
pokok cekur dlm pasu..
Water lily je yg berbunga.