Sunday, May 17, 2015

Progress laman rumah

Update sikit perkembangan di laman rumah. Tak adalah superb, tapi dah tak nampak lah lalang sampai lutut tu.
Sekurangnya hijau la sikit pemandangan... Laman belum lagi habis ditutup rumput. Kena beli lg 100 keping pearl grass utk tutup area yg berpasir.


Tgh tutup tanah dengan pasir

ni lah keadaan luar rumah last two weeks. semak kan? nak buat mcm mana..rumah x siap renovate lagi


gambar kat bawah ni keadaan rumah terkini.tu pun lom habis lagi ditutup dgn rumput


ni lah keadaan skrg

banyak lagi yg nak kena buat..en hubby pun lom habis lagi tuang simen utk tinggikan porch kereta n buat floor treatment. Bhgn blkg yg sblm ni kebun sayur jadi storage area brg pembinaan. Tgh memikir utk utlize koridor rumah utk jadi tmpt berkebun sayur. Tp dlm pasulah.

Nampak tak rumputnyg mcm sawah padi tu..tu rumput yg dipindahkan dr area blkg. Hopefully rumput tu akan blend well dgn rumput baru bg masa dua tiga minggu. If still hodoh, kitaorg tukar je dgn rumput baru. 

No comments: