Wednesday, March 4, 2015

Rutin bertambah

salam...

Lama sy x update. This time sy nk update perkembangan terkini sy dan anak anak

alhamdulillah..anak sulung saya, AdamSaufy dah bersekolah darjah satu. Rutin hidup adam berubah sejak sekolah. Bgn awal, mandi, bersiap, pukul 6.30 pg naik van ke sekolah. Tgh hari transit di tadika, siapkan hw, mlm pegi mengaji iqra'.

Si kembar Amir Amar..dah lima tahun. Rutin mcm biasa, ke tadika, petang sy jemput diaorg dgn aryan. Mlm buat hw, tgk tv, main video game, tidur. Si kembar dah makin bijak berckp.. Indipendebt dan boleh uruskan diri sendiri.

Aryan sufi, anak manja sy ni dah jadi abang. Dia dah empt thn..dah dua tahun tadika..tp masih menggigit *sigh. Habis kawan kawan digigitnya. Cptlah besar aryan sayang. Aryan dln stage transition utk jadi budak besar. Kami kena byk bersabar dgn aryan. Dah jadi abang, dia syg dan lembut dgn adik nya.

Aisya sufia * sebut nama dgn dreamy face.. Anak manja intan payung mami ni dah masuk 10 bulan. Dah boleh merangkak, dah boleh berdiri, belum ada gigi tp kuat mkn dan menyusu. alhamdulillah aisya menbesar dgb sihat. Suka join abang abang buat homework or main. aisya ni kurg friendly dgn stranger. Tp bila dlm kalangan adik beradik, dia jadi sgt ceria, happy go lucky. Ada dua karakter dlm diri aisya. Perangai cute kelakar hanya dipertontonkan pd selected people je. Adoi..ni first time ada anak bermuka ketat. Anak lain dgn org x kenal pun asek menyengih.

Saya? Rutin sy bertmbh..sy lah cleaner, tukang dobi, chef, gerdener skrg ni. Waktu tidur sy makin pendek. Seawal 4am sy dah bgn siapkan bekal sekolah anak anak. Sy suka bgn awal, buat kopi panas..suasana sunyi camtu sy boleh fokus memasak sambil sambil laundry, kemas dapur, pack nursery bag anak anak, siapkan bj sekolah, botol susu bla bla bla. Pukul 7 sy hantar anak anak ke tadika dan off to work. Ptg jemput anak anak, lepas tu balik biasanya sy alternate..sehari sy masak utk dinner and the next day beli. Siapkan adam pegi mengaji, layan aisya. Tgk anak anak buat hw..buat kerja rumah mana yg smpt l..kengkadan pukul 9 mlm sy keluar belek pokok dlm gelap..haha

Mmg bz. Sy x mampu nk attend wedding, birthday party, doa selamat..nk bergerak dgn bala tentera memerlukan kudrat yg byk. Biasanya energy sy drained hr jumaat. Sabtu ahad sy sibuk dgn rumah..tmbh skrg ni sy kena angkut semua anak anak utk bawa adam ke kelas taekwando. Hubby berkerja di hari sabtu. Ada sedara mara ygx faham dgn kehidupan sy ingat sy sombong or nk jauhkan diri dr semua org. Sbnrnya tak...sy ceritakan disini kot kot ada yg baca. Hrp fahamlah ye...fizikal x berjumpa tp doa dan ingatan ttp utk korg semua.

Sy doakan sy terus sihat.. Dimurahkan rezeki. Sy beranak banyak..tanggungjawab pun berat. Sy nk jd mak yg sempurna di mata anak anak. Jd anak anak keutamaan sy.


5 comments:

Tishya said...

rasa touching baca entry kali ni. kami faham sarah. no mom is perfect di mata manusia lain kecuali di mata anak2. itu yg penting. tapi di mata kite, dan kawan2 CAM sarah ibu yg kuat. you are our inspiration for not complaint too much when yours is much harder to face. chaiyok sarah! more post like this. suka tgk gamba anak2 sarah lepak kt garden luar tuhhhhh....

Tishya said...

rasa touching baca entry kali ni. kami faham sarah. no mom is perfect di mata manusia lain kecuali di mata anak2. itu yg penting. tapi di mata kite, dan kawan2 CAM sarah ibu yg kuat. you are our inspiration for not complaint too much when yours is much harder to face. chaiyok sarah! more post like this. suka tgk gamba anak2 sarah lepak kt garden luar tuhhhhh....

siti norsarah Aminuddin said...

Yes tisya..x boleh nk complaint too much..hidup dgn seadanya..tp dream big! it is about time. insyaALLAHbudak budak ni dah besar..mana tmpt nak vacation, mana kenduri habaq mai..mami pi punya.. hehehe

insyaALLAH kalau panjang umur lah.

sweet tooth said...

your darling little girl is so cuteee!!!
Biasa la sarah, anak kecik2 n rapat2 memang cam tu la... nanti dah besar semua, u'll miss this moment :-)

siti norsarah Aminuddin said...

kak nina... heheh my little darling tu lasak macam abang abang..letih jugak nak kejar.

sedang bertabah skrg ni..tp xnak diaorg besar cpt sgt..rindu masa zaman diaorg baby dulu