Wednesday, January 14, 2015

Rutin persediaan anak ke sekolah

As salam

mak jemah bz sgt lately ni dgn persediaan anak sulung naik darjah satu di sek keb seksyen 27(2), shah alam.

hero kecik ni mmg steady je..x kisah pasal beg sekolah design mcm mana, bj berapa helai, kasut brand apa..yg dia tahu, ada masa nak main games and layan movie.

so mami yg kena atur semua, bg taklimat ringkas utk esok, dos and donts dkt school. sbb hr sekolah dah bermula, semua hero sy kena tidur awal

tgh malam br sy start susun bj yg nak pakai esok, beg, sock, kasut, tie, jam tgn.

pagi buta dah sediakan bekal mknan. air kotak susu coklat dutchlady dan isi botol air kosong

duit sekolah jugak x boleh dilupakan..krg x belanja pulak dia kt sekolah.

saya rasa mcm x percy anak sy dah besar. hr ketiga sekolah  dia dah independent, dah ada geng bas sekolah yg kebetulan tingga dua lorong dpn lorong rumah sy, dan sekelas dgn adam.

cuma sy masih memantau dua dua best buddy ni naik van sekolah. menonong je keluar gate sekolah xde hala tuju..aiseh.

tp sy confident pasni everything will goes smoothly as per plan. belajar rajin rajin anak anak mami. semoga Alkah beri kefahaman agama dan ilmu yg bermanfaat utk kamu berlima. amin ya rabbal alamin.

No comments: