Wednesday, December 17, 2014

Projek Tembok dan Dapur

tak tau la part ke berapa dah..almost 11 months punye project u think. this is the latest progress..tembok almost  finish..base paint dah ubuh separuh..musim hujan aktiviti mengecat harus di hentikan. cat pagar dah beli..warna nya? jengjengjeng..nantila bgtau.

sekarang hubby tgh siapkan bumbung dapur yg di extend. lepas tu bolehla buat lantai, plaster dinding, wiring n konkrit table top. seronoknye sy..xada.kc pon x apa asal ada proper place for me to cook meals for my kids.

design gate dah finalized. as usual la..kalau buat sendiri mestila akan buat yg pelik pelik. design yg kami buat simple je. hubby beli welding equipment welding sendiri besi utk gate. karanya dah 40% completed utk gate depan. ada empat keping gate yg boleh lipat. tgkla bila tahun tah nak siap.

announcement: kepada penduduk bandar saujana putra yang nk welding exhaust motor, besi, touch up pagar, bolehla contact sy ye. kita caj harga kengkawan je..hihii

syukur, rumah comel saya makin complete. #smile

6 comments:

sweet tooth said...

nice!puas hati buat sendiri kan...

siti norsarah Aminuddin said...

alhamdulillah..dah nmpk sikit rupa rumah luar tu..tu pun semak lagi tu kak nina..sikit sikit buat but mist completr before gst being emphasized.hihihi

ieza said...

wahhh welding pun abam sol buat sendirik? hebat2 abam sol, konfem pas siap nanti smpai bdk2 tu beso abam sol cite nih sume ayah yg buat tau hahahaha

Ummu Iman Amsyar said...

Terer nyaaaaa!!! Kagum! Nak upah welding grille pintu boleh? Nanti kita citer citer okehhh

siti norsarah Aminuddin said...

izu nk welding pape boleh deal dgn kite..kite tojey..abam sol korg staff je

siti norsarah Aminuddin said...

zara.nanti kite bgtau samsol.boleh je nk buat tp skrg welding equipment kt office dis..dia welding gate kt workshop tan chong time lunch..selamba je.. wrlding equipment ada kt rumah, kite inform. nk reoair grill pintu sedia ada or buat baru? yg buat br mcm takut x lmbt siap sbb dia dok buat dapo lg skrg ni