Saturday, October 18, 2014

Projek Deko: Bilik aktiviti hero kecik (episod 4)

Hola! sy sgt gumbira sbb berjaya menjahit tape langsir utk bilik superheroes.

Actually langsir tu dah siap jahit, tp kena gantung guna rod, bukan rel yg gantung guna besi tiga jari tu.

so sbb xde bajet nk beli rod tu, sy pun tabah hati pi beli tape langsir, velcro(next projek, tungguuuu), dan gunting kain.

oh ya, sy ada beli portable sewing machine. x pernah menjahit, so saspen nk beli yg mahal, sy beli yg portable kecil molekje utk jahit kain cotton dan simple simple.

setelah beberapa jam, siapla projek jahit menjahit sy. yg jd lama tu sbb asek stop whatsapp dgn geng sy yg skrg ada dkt uk, austria..diaorg kira masih lg siang le kot.

inilah hasilnye...

4 comments:

mama ila said...

cantik & kemas =)

salam kenal yer

siti norsarah Aminuddin said...

salam kenal mama ila :)

NabilaHasyim said...

Bekas benang tu beli kat mana ek?
mcm menariks je....

memang hasilnya setanding usaha.
Daebak...

siti norsarah Aminuddin said...

sy beli dkt lazada. tp x ok

sbb salah tu keping tu tercabut..joint dia tu patah