Monday, September 29, 2014

Projek Deko: Bilik aktiviti hero kecik (Episod3)

Tak byk progress minggu ni. saya tak ada mood nk ngemas rumah. Sejujurnya saya rasa bosan, lepas kemas sepah balik, berterabur balik, ada brg yg rosak, ada mknan berterabur. Ada waktu saya sabar, ada waktu sy naik hantu.

sebenarnya sy marah bkn sbb rumah yg sepah, tp sbb byk perkara yg sy fikir dlm kepala, hal yg menyedihkan, kecewa, tunggu nak explode, silap sikit sy meletop. buat anak anak yg mami sy dunia akhirat, bkn salah kamu mami ngamuk..tapi salah diri mami sendiri.

ok habis cerita sedih. spt yg sy katakan, xde progress  just sy bawak naik kabinet buku kebilik atas, toy containers pun dah di atas. next nk bukak rak ikea dr bilik toy bawah, bawak naik atas..

feature wall masih kosong...xde idea nk conteng apa disitu. dah siap br boleh psg tv di dinding.

yg nk diupdate
langsir
carpet
feature wall
rak putih
frame

tu je kot dulu...

Wednesday, September 24, 2014

Weekend bersama buah hati

Cadang nk bawak lunch di wong solo..misi gagal sbb restoran tu penoh..x mampu nk beratur semata mata nk mkn ayam penyek. akhirnya kami bawa anak anak ke burger king seksyen 13. x kisahlah mkn kt manapun..anak anak sentiasacgembira asalkan dpt keluar dr rumah. kasihan, diaorg jrg dibawa keluar berjln x sperti dulu. byk sgt kerja dirumah nk diuruskan, sy lg suka habiskan masa dirumah. apapun lepas ni sy tekad sekurgnya sy kena bawa diaorg keluar walaupun hanya ke pdg bola seminggu sekali.

outing kali ni sukses.. sy gembira bila semuanya nmpk happy tenang  xde pergaduhan. bila diaorg x bergaduh, sy dan hubby x stress..so mknan yg dimkn dihadam dgn sempurna. hihihi

New project for my tiny kitchen n wall deco

dah beli wallpaper for dapur kecilku
frame gambar utk dinding tv
frame gambar utk bilik lepak anak bujang

serious x sabar..huhuhu sabo sarah..sabo...

Sunday, September 14, 2014

Projek Deko : Wallsticker di dinding tangga

kawasan dinding tangga kosong dan bosan. so sy tepek wallsticker "house rules". Adam excited membaca tp x fhm maksud. dah satu hal nk explain sbb dia translate word by word.

Apapun weekend ni ada jugakla selesai beberapa projek kecik untuk rumah comel sy ni


ni lah wall sticker tu..tadaaa!


hero kecik sehari suntuk tgk tv. 

next project:
1.habiskan mengecat bilik lepak hero kecik
2. cat meja bulat tepi tv, deko atas meja
3  cat dinding bhgn tingkp n pintu..dark grey..sorry i ni gothic sket..all grey, black, brown n blue..tasteless..hihihi
4. cat pintu warna semigloss black.

Projek Deko: Bilik aktiviti hero kecik (episod 2)

lagi satu panel dinding berjaya dicat..warna biru. kiranya tema boys room adalah kombinasi grey n blue. di sbbkan warna biru tu warna gelap, saya terpaksa double coat kalau x akan nmpk bertompok tompok..fuh mencabar betul. sy start pukul 12.30am, habis pukul 2.10am.

Masih ada lg satu dinding yg nk dicat. esoklah. nk buat stencile u ntuk dekorasi dinding. or mungkin wallsticker. tgklah mcm mana. wish me luck!

Sebelum:


WIP

Selepas:


langsir, carpet akan ditukar.. sy masih memikirkan mcm mana nk susun atur toy

Projek Deko : wallsticker dapur

Kerja pukul 3pagi. Saya beli wallsticker ni di Lazada. memandangkan belum ada bajet utk buat kitchen cabinet, sy tryla nk ceriakan sikit bhgn dapur tu. ada beberapa projek kecik nk buat...saya akan keep posting progress. oh ya tembok dah nk siap. alhamdulillah..100% keringat hubby. yg tu pun masih huru hara.

Sebelum:


Selepas:
ni lah hasilnya..jadilahkan

Wednesday, September 10, 2014

Deco idea : cute kitchen

oh my..oh my..asal tgk gambo ni..rasa cam nk gi kedai diy, kedai perabot, ikea, rasa nk kemas rumah..tp perasaan tu ada masa kt office je kah..bila sampai rumah..sy tido..keke

apapun jom kita layan perasaan tgk awesome pics ni.

Saturday, September 6, 2014

Projek Deko: Bilik Aktiviti Hero Kecik

Fuh..ambik masa empt jam untuk sy cat empat panel dinding. maklumla masih amatur. start kerja 11pm..abes around 2.45am..kerja gila mengecat tgk mlm.. hihihi

bilik anak bujang sy ni kecil aja. sblm ni sy letak katil bujang dlm bilik ni. tp sbb sempit sgt, sy cadang nk buat bilik ni jd tmpt lepak diaorg je. kalau nk tido, saya akan hampar tilam dan bantal..mcm org jepun. hihihi

saya br cat dinding dgn base color..masih lg light grey lebihan cat. kikiki untuk finisihing sy akan tmbh car dark blue..konon mcm feature wall la kan. tp tu nantila..design untuk dinding lom sy finalize lg.

apapun syukur dah siap dah projek mengecat sy halfway. ada masa kita sambung lg.

Thursday, September 4, 2014

Spring cleaning my house

akhirnya berjy jugak sy cuci bersih, sisih dan susun atur semuka perabot dan clutters di ruang tamu. byk projrk yg dirancang belum berhasil. badan cpt letih skrg,kalau dulu sy boleh stay up sampai dua pg utk buat house chores, skrg pukul 10mlm bdn dah lesu. ageing agaknya. hihihi

rumah sy belum berdeko. sy x ada masa untuk shopping brg utk deko. insyaAllah ada kelapangan sy berhjt nk tmbh oasu bunga, bg berseri sikit rumah comel sy ni.

and the award goes to.....

Hati rasa pedih... remuk rendam..di luar terpaksa berlakon happy..xde masalah...sy mmg actress yg hebat

Monday, September 1, 2014

Projek Deko : Cat dinding

projek kecil mengecat dinding di sblh wallpaper terlaksana. saya pilih light grey utk matchkan dgn wallpaper tu. Wallpaper sy beli dikaison. hanya rm19.90 shj. cat lebihan dr cat dinding di bhgn tv. murahkan? hehe sy bercdg nk letak cermin di dinding wallpaper..ok x?


                                         Sebelum:


Selepas

Kelahiran yang dinanti

Ketibaan yg dinanti... empt putera keluar, br sang puteri intan payung ni keluar. syukur pada Allah, doa kalian yg mendoakan sy dpt anak perempuan dimakbulkan Allah. syukurlah ada peneman sy utk shopping..

memperkenalkan Aisya Sufia kpd kengkawan semua.. :)