Wednesday, March 19, 2014

simplicity and minimalism




Hari ni saya melayan blog blog yg berkongsi tips untuk hidup mudah, iaitu simple life dan minimalist.

Seronok jugak melayan blog yg discuss pasal ni especially bila byk tips2 DIY, menggunakan kreativiti yg ada untuk menghasilkan sesuatu yg berguna untuk kegunaan dlm rumah tanpa perlu menggunakan wang yg byk.

menarik. antara idea yg boleh digunakan untuk menjimatkan wang, selamat untuk kesihatan juga:
1. tanam organic veggies and fruits
2. preserve hasil tanaman sendiri. mcm kita buat jeruk tu la..
3. homemade soap and detergent liquid
4. recycling
5. reuse things jadikan brg keperluan rumah yg lain
6. homecook from scratch- plan ahead menu
7. Plan for groceries shopping - pergi ke convenient stores yg ada SALE. beli byk2 buat stock
8. jimatkan wang, berli brg keperluan bukan kehendak. dgn cara ini, anda boleh berjimat untuk achieve financial freedom. pencen cpt. tak perlu rat race cr rezeki pagi buta tinggalkan anak2

sesungguhnya kenapa sy sibuk to blogroll entrysebegini? sbb dua hari ambik emergency leave, dua hero saya sakit. hr ni masih belum sihat sepenuhnya, tp sy kena bekerja. rasa mcmsakit hati bila fikir sy bekerja untuk wang bayar hutang.

so nak cpt berhenti kerja..kena ubah lifestyle. Live a simple life. eceh mcm skrg extraordinaire sgt life ku..kekekek



No comments: