Wednesday, March 5, 2014

Pengurusan kain baju super hero

Saya dok tgk blog2 susun atur..sungguh jeles dgn cara derang susun atur kain baju anak2. oh my! sy mesti tiru. so creative, well organized dan sng nak uruskan kain baju bila dah ada sistem. anak2 pun sng nak cari kain baju dioarg.

Lepas sy kena warded hari tu, mmg isu hubby adalah nk cr kain baju anak2. kebetulan masa tu, baju dua hari tka berlipat,,so ada sbhgn bj dlm longgokan atas sofa. yg dlm almari pun masib bercmapur aduk. hanya sy dan anka yg sulung, Adam je tahu mana baju dia dan adik2nya. hihihi

menjadi satu masalah sbb bila beranak pinak ramai ni, wardrobe kena kongsi sbb rumah kecik. sy x boleh sediakan wardrobe kt anak2 sorg satu. insyaAllah kalau bilik dah ditambah, bolehla bg almari baju dan katil sorg satu. so as of now, korang kecik lagi, kongsi je la eh..hihihi

So ..inilah keadaan skrg almari bebudak ni.


Ni Sbhgn daripada almari. x ada partition, kotak cantik untuk susun baju2 tu. hihihi

nak memudahkan pencarian baju2..baju siang dan pyjamas saya dah pairkan siap2. so bila ambik dah siap ada sepasang. takdela kes bebudak ni pakai t shirt merah and seluar hijau. hihihi


Ni gambar di other side of almari. Yg bhgn ada cermin tu ada kabinet kecik. yg dlm cermin tu le tuan punya blog. gigih ambik gmaba pagi buta sblm gi keje

Tada! ni dlm kabinet. kan sy dah takde meja solek..so tumpang sat brg2 mekap kat sini.


Ni dlm laci bawah kabinet kecik tu..sy simpan spek mata hitam agogo derang, kopiah and topi derang.

apa agaknay aksosori hero2 ni dah besar nanti kan? mesti penuh laci..kekeke

Anyway, untuk sy, kalau sy berjy lipat kain baju setiap hari (nk highlight lagi: sehari berpuluh helai baju kena basuh dan sidai). sy ok je dgn sistem closet budak2 ni. Asal sy tahu mana nak cari sudah.

Tp sy bercadang, lepas settle projek bilik princess, projek dapur dan tembok, projek garden, dan projek ruang tamu, (mak ai byknye projek), sy nak upgrade almari bebudak ni kasik kemas, teratur mcm geng susun atur buat. teirngin nak guna area yg kosong dlm bilik hero2  untuk buat open closet  mcm ni:

Rasa boleh buat ni. Tp lmbt lagi lah nak siap. 

Pelan pelan ye Sarah..awak tu mak buyung


4 comments:

Petak Bunga said...

rajinnya

my name sarah too

siti norsarah Aminuddin said...

Hi Sarah..slmt kenal. Xdelah rajin..excited nk follow blogger susun atur

siti norsarah Aminuddin said...
This comment has been removed by the author.
Fizah said...

'baby dalam perut mummy' tu comeyy sgt ok...;) gigih ibu mengandung ni..gudjob!! =)