Monday, March 10, 2014

House Project: Tambah dapur dan tembok rumah (Episod 4)

Salam

Update progress construction rumah kitaorg. Selepas struktur tetulang dah siap dibina, barulah hubby mengatur bata2. Semua kerja2 tu mengambil masa dlm seminggu juga rasanya. lantai dapur pun kena letak steel wire kat atas lantai, then barulah konkrit dituang untuk dijadikan lantai dapur.

Pekerja tunggal saya. hehehe


Ni keadaan dapur yg dah disiap pasang bingkai pintu dan tembok belkg yg ditutupi sepenuhnya. tembok blkg yg sederet dgn dapur x dubuat lubang angin memandangkan kitaorg plan nak buat small garage di sini

Pandangan dari blkg rumah 

Hubby sdg mengatur bata tembok.

Ada sedikit lagi progress rumah sblm kerja pembinaan dihentikan atas sbb2 yg x dpt di highlight di blog. insyaAllah esokkerja pembinaan disambung semula. next phase adalah membina bumbung dapur, tembok di sisi rumah. kali ni kerja lebih challenging sbb tembok tu ada lubang angin dng design yg agak tricky. dah siap baru update ye. kasik surprise sket. hihihi

No comments: