Sunday, March 2, 2014

Aktiviti Ahad - berkebun

Ala, weekend ni kitaorg xkemana pun, layan movie n cartoon dkt rumah je. mmg bermalasan habislah sampaikan plan nk cat dinding bilik bb pun x buat. hubby ckp dia nk rest betul betul before dia start balik construction work untuk bhgn dapur yg dua minggu terbengkalai sbb dpt arahan stop dr majlis daerah. nak tak nak kenalah apply permit. insyaAllah minggu ni dptle kot permitnye.

Anyway, ahad petang br kami anak beranak keluar nenyedut udara berjerebu kt luar. hubby borak borak dgn sapa tah yg dtg menyinggah, sy bz tanam pokok pokok yg baru sy beli masuk dlm pasu. mmg best berkebun ni rupanya...terapi jiwa dan emosi sy yg x stabil..sambil ubah pokok masuk dlm pasu, sy ckp ckp dgn pokok mintak hidup segar. hehehe

dahtu terasa rajin pulak nk susun atur pokok pokok ni bg nmpk kemas sket kt luar tu. sejuk hati yg menengok. sabarlah wahai hati...siap pagar, pasti akan siap jugak mini garden sy. insyaAllah.

Ni gmabar yg sy ambik pagi sabtu. selain pokok keladi gergasi yg sy beli, sy jugak beli pokok pandan, pokok daun kari dan pokok cili api.
Ni lepas dha pindah masuk pasu plastik.
Susun susun sket kasik kemas. ni kira kawasan penyemaian pokok2 la ni..hehehe

No comments: