Sunday, February 16, 2014

Weekend @ Pantai Kelanang, Banting

Salam,

Monday blues..tambah blues bila ingat seronoknya kalau boleh spend more time dgn anak2.
Kelmarin, hari Ahad, setelah sekian lama anak hanya berhujung minggu di rumah, akhirnya ayah decide bawak empat hero meronda2. Kami suami isteri bukan kaki lepak kat shopping mall...amat jarang kecuali mmg plan untuk shopping or tgk wayang.

sy suka actually window shopping, tp dgn anak yg ramai, huru hara weih..tak boley..hihihi nak shopping usually hari kerja..dating dgn hubby pun hari kerja, saya dgn hubby ambik cuti, kitaorg meronda duaorg..ha time tu baru gi shopping mall..mencekik makanan kesukaan kitaorg. jln pegang tgn, pegang pinggang..eceh..gedik

ok back to story asal. so weekend ni hubby ajak gi area banting,,niat asal nk cr batu bata murah untuk projek dapur yg tak siap2 tu. last2 melemcong sampai ke bukit jugra. kitoarg meronda tanpa hala tuju..sight seeing la konon..last2 ternampak signboard Pantai Kelanang. hubby ajak gi..saya taknak..sy nak gi pantai morib yg confirm tau camne rupa pantainya. hubby degil..dia nak gi gak..ikut sukalah, bukan sy yg drive.nak sampai ke pantai kelanang tu, jauh jugak kedalam..lalu jln sempit and kawasan kampung. cam tak confident jek..sure tak best pantainya ni kalau tak sure femes kan?

alang2 dah nak sampai..teruskan jugak perjlnan..akhirnya dari jauh nampak kawasan lapang, ada pokok rhu..bila sampai..hmm not bad..nampak kawasan parking kereta yg luas, ada kedai2 jual layang2 gerai mkn..ada pantai, ada ramai org berkelah dan berkemah..malangnya time kitaorg smapai air tgh surut..jauh nun disana nampak air laut..

pantainya  jenis berpasir dan bukan jenis berselut..hubby turun kat kawasan air surut tu, tangkap ketam tunjuk kt anak2..bajet anak2 dia budak town sgt..kekekeke tp sy yg menjerit lebih..ketam idup geli..ketam goreng tak gelilah..

sy biarkan anak2 sy 'menggila' berlari, menjerit, melompat, bergusti, bergolek atas rumput, main kat playground..no restriction..ikut suka korglah nk buat apapun..mami bersantai mcm elephant seal atas kerusi batu..ehehehe.. oh indahnya dunia boleh lepaskan anak berlari main suka hati tanpa risau ada kereta, motor lalu lalang..takdela nak segan kat jiran anak buat bising.Anakku mulut semua high pitch.

lepas tiga jam, kami balik..perjln sehala 45km..takpe jauh janji puas hati..next time nak dtg lagi..pantai ni less crowded..agaknya org dkt2 situ je yg tahu. next trip nk bawak khemah and bekal..cam best jek camping kt situ.

ni antara gambar yg sempat di snap.
pakaian rasmi hari minggu, sng nak spot budak2 ni kalau bersepah








No comments: