Sunday, February 16, 2014

Karipap oh karipap

Pagi buta as usual la kan, siapkan bebudak gi sekolah. sambil2 tu, saya goreng frozen  karipap yg dibeli dari adik saya. goreng empat biji untuk bebudak, and lagi satu tupperware untuk mami bawak gi office. di sebabkan ketiadaaan plastik kecik yg sy biasa sumbat bekfes sorg satu, so, saya sumbat semuanya dlm satu tupperware, pass kt adam suruh bahagikan kt adik sorg satu kt school nanti.

ARyan dan Amar dah bising nk jugak tupperware tu..sy explain yg ada empat  karipap dlm satu tupperware..nanti adam bg sorg satu. masih tak dengar..berebut tupperware karipap dlm kereta. tak cukup dgn tu, derang nak rampas tupperware karipap saya..hep! mana boley! saya suruh derang bertenang jap..sy ckp nanti sy settlekan isu karipap derang ni kt school. so, derang bertenang la kejap spjg perjalanan ke school.

Sampai pulak kat school, Adam dah lari dgn tupperware karipap...apa lagi histeria la budak berdua tu. seb bek Amir macho tak terlibat dlm perangai memalukan tu. Amar dah start nak meraung..Aryan dah start baut ketul batu taknak kuar keter. last2 sy pujuk *ehem! sora dah start tinggi dah..sket lagi jd mak tarzan.

sampai kt school..empat2 serbu kt tupperware karipap..pakat tarik tupperware pulak dah! adeih! pening mak..cam nak pitam. Teacher derang ckp"takpe kak, biar saya settlekan..akak gi lah keje." kelihatan teacher derang merampas tupperware karipap tu..teacher ckp nanti teacher bg..ha sonyap ko! br ko tau sapa lagi power..dgn mami korg, korang taknak dgr..kehkehkeh

ptg ni kena pi beli plastik sandwich..buat bekpes kena bg sorg satu bekpes pack. waaa ni yg rasa nak beli pouch bekpes yg cecomel ni mcmbudak jepunbawak gi school tu. aisy..pagi isnin dah dpt task penting:menggoogle breakfast pouch/bag..ada idea kat mana nak beli mummy sekalian? sila bg idea.

TQ




3 comments:

Ummu Iman Amsyar said...

Lagi kecik anak lagi susah nk manage sebab semua kna monitor betul betul kan?

Iman mmg bwk bekal dlm plastic bag yg mcm org jual kuih tu jer.senang.lps mkn buang :p

Kadang kadang mommy xsempat nk buat pape pagi..bwk pisang je sebiji breakfast ;p

siti norsarah Aminuddin said...

betul sgt zara. challenging sgt rasa nka besarkan anak2 ni..bukan sekadar nak besarkan..niat nk jadi manusia yg hebat. so mami pun kena jadi mami yg hebat dunia akhirat. mencabar sungguh. jom kita try bg the best pada anak2.

p/s: pisang pun ok as breakfast..highpotassium and bg instant energy. eceh..

Tishya said...

kt daiso mesti ada sarah. g la tgk. murah lak tu.