Tuesday, February 25, 2014

Kabinet barang makeup

Entry ni sy nk cerita pasal meja mekap sy. kalau tgk dlm entry lama, meja solek sy masih lg sama, kale coklat..design yg sungguh oldies..design ortodok, meja solek tu coming as a set dgn katil n lemari. sy beli masa br kawen..nape sy pilih design camtu? hanya Allah je tahu apa yg sy pikir time tu. hehe
to be honest sy mmg nyampah yg amat dgn meja solek ni...sy nk beri nafas br pada kabinet tu..cermin tu sungguh x kena dijiwa sy.

kalau entry lama, mmg sepah habes meja tu..penuh dgn mekup yg expired..dlm laci xyah tgklakan..betapa x teraturnya idup..
See! sepahkan? ni citer dua thn lepas aaaa hihihihi

pastu sy pindah di rumah br, sy tanam azam untuk pastikan segalanya tersysun atur..*konon la kan...maklumla x pro.  so dgn segala resource yg ada sy guna je..janji x sepah.

tp bila tgk balik, suram, x menarik...bosan..mmg kena buat satu projek khas untuk meja solek sy ni. so smlm dgn boyot boyot,sy leraikan cermin n  kabinet tu...kabinet sy tolak masuk bilik lain yg soon to be bilik my princess, n cermin sy plan nk diy jd cermin dinding.

projek bilik princess still in progress..waaa so many projects tgh berjln with very ciput budget. nmpk gaya kasi kemas je dulu bilik..ada bejet kita start projek mrngecat n beli perabot.
Tudia kabinet mekap tepi katil..deko tipikal mak mak anak ramai.. kenapa mesti tepi katil eh? dekorasi turun temurun dari mak dan nenek..heeee

Kemas kan? *eleh bajet sgt.  tp serious sepuloh kali kemas dari  masa kat rumah lama..ni kira okla standard saya

Aaaa ok la kan..ada bekas2 nak simpan kerongsang, brg mekap..
Selepas: tinggal kabinet je. parking kt bilik baby. nanti dah siap  dekorasi sy apdet ye

Idea dr ikea, balut dgn kain, gam and staple.

Nampak cermin tu? tu cermin kabinet yg saya leraikan.. cadangnya nk potong kaki kayu tu and bhgn 'crown' kt atas tu, and  suh hubby gantung kt dinding; why bersepah atas katil tu dgn kain baju? jawapannya: sbb sy tgh susun atur perabot bilik baby and bilik saya. tu nantile sy citer.

Mana pegi brg sy yg byk2 tu? aaa yg tu masih dlm drawer..sy dok pikir mcm nak  buat .

mungkin nk buat simple makeup vanity dlm bilik air master bedroom sungguh privasi tanpa ada budak kenit akan patahkan gincuku..eceh..:)

4 comments:

Fizah said...

yg rak ikut idea ikea tu sgt catch my eyes..hehe..cun sgt...blh cerita detail ke caranya..kain apapun takpe ke? eheh byk tny plak..sori =p

sweet tooth said...

sarah...larat lagi ke nak project macam2 ni? have a good rest too... take care...

Ummu Iman Amsyar said...

sempat lagi? OMG! supermom betul la u ni sarah!

siti norsarah Aminuddin said...

fizah, yg gambar sarah tunjuk tu mmg gamba dr showroom ikea. tp srah dah buat belek..mmg just pakai kain biasa and gam..i think gam yg very strong la. and certain area nampak ikea guna stapler. mmg cantik..

my laci tu ketat sikit, so hubby kena repair dulu br boleh buat. instead of painting nk try ugna fabric pulak this time.. i am not a good painter.

Zara, takde nye supermom..sementara ada kudrat ni kena baut cpt2 karang baby dah keluar, apa preparation pun x buat lagi. hihih

kak sweet tooth, tq kak. cukup rest, bila terlebih energy tu, cpt2 gunakan sbb kena drain dgn budak empat org