Friday, February 7, 2014

house project: tambah dapur n tembok blkg (episod 1)

Pening juga memikirkan dapur yg sempit, bercantum dgn ruang tamu x ada partition. rumah yg kecil mcm ni, dgn brg yg byk dan anak yg ramai, rasa semak x tersusun. buka pintu dpn terus nmpk dapur. surela x bestkan?

Hubby tanya pd kontraktor, rata rata mahukan dlm 20k hanya untuk tmbh dapur bersaiz 6' x 18'. nk buat tembok keliling rumah tmbh lg 8k. mahal untuk kami yg xada budget dan br pindah rumah. dgn budget less than 10k, hubby decide untuk buat sendiri dapur n tembok. sy x percaya..nk ketawa pun ada..hubby sy tu mmg org gelar mr diy, tp nk buat rumah, bancuh simen, susun bata mmg mustahil sbb dia x pernah buat seumur hidup.


Tp dgn bajet yg ciput, desperate nkkan dapur diblkg rumah, sy setuju juga..maka bermulalah episod suami membeli belah brg construction di kedai hardware.
Cabut pagar hijau ini lah bhgn blkg dan tepi rumah



Brg ocnstruction dah tiba
l

No comments: