Sunday, June 9, 2013

Testimonial dari pengguna suplemen Shaklee

Salam,

saya menerima lagi satu feedback dari seorang pelanggan saya, sis norhaya. kami tak pernah bersua muka..dia dah hampir setengah tahun membeli produk shaklee sari saya. ukhwah terbina hanya melalui SMS/whatsapp. sebaik mungkin saya kongsikan kebaikan produk Shaklee kepadanya. semalam saya dapat feedback dari Sis Haya. Alhamdulillah..sememangnya Sis Haya amat berpuas hati setelah menggunakan produk Shaklee. effectnya pada kesihatan kulit memandangkan dia mempunya masalah ekzema dan jerawat. setelah beberapa bulan mengambil produk shaklee, skrgdia dpt merasakan perbezaan yg ketara pd kulitnya berbanding dulu

Syukur :)

U all pun nka? jgn segan2 sms saya untuk dptkan pakej mampu milik :)



Saturday, June 8, 2013

Edisi Bfeed: Masanya hampir tiba

Hari ini genap Aryan satu thn 10 bulan. Aryan Sufi anak manja saya yang lasak,petah bercakap, peramah tp agak cepat panas baran.

sekejap masa berlalu, Aryan dah hampir cecah dua tahun. tp makin hampirke usia dua tahun, makin susah aryan nak stop bfeed. sejak tiga bulan lepas, Aryan mmg akan reject susu botol jika mami ada depan mata. sekerap boleh dia nak menyusudgn saya. kasihan sbb susu makin kurang tak semeriah dulu. syukurlah masih lagi cukup untuk Aryan...cuma harus di top up dgn makanan. saya tak rasa dia kenyang. bila dia tgh menyusu, saya tanya.."yayan, ada lagi ke susu mami?" jawabnye.."ehmmmmm" tak tahulah dia faham ke tidak soalan saya.

makin ha,pir usia 2 thn, saya yg rasa syahdu...tak lama lagi tiba masa untuk putus susu. sedihnye...apapun saya bersyukur kerana doa dan harapan saya untuk susukan Aryan biarpun dari umur 9 bulan dah bercampur formula,  berjaya juga hingga usia anak kecil saya tu cecah 1 thn 10 bulan kini. perjalanan yg panjang...penuh ujian..ada waktu susu langsung tiada..mcm2 suplement sy ambil untuk bykkan susu.. umur aryan sethn empt bulan baru saya stop pumping di pejabat. hanya bfeed aryan dirumah shj.

pengalaman menyusukan empat anak lelaki mmgmcm2..byk keletah..tp paling berjaya misi menyusukan aryan. sikembar stop bila saya hampri deliver baby..umur kembar masa tu sethn 6 bulan. tp amir stop awal sikti..sethn tiga bulan dah x mahu bfeed. paling kasihan anak sulung sy, berjaya fully bfed selama tiga bulan, kemduain minum formula. kurang ilmu, tak ada kemahuan so itulah akibatnya.

harapan saya,bila ada rezeki next baby (harapnyaperempuanlah kan :) ) saya bertekad untuk exclusively bfeed selamasthn dan ocntinue bfeed selama 2 thn. amin.