Tuesday, March 12, 2013

Kedai Bonda vs keje makan gaji

Salam..

Nak story aktiviti saya pula..actually mungkin adasetengah reader ni dok pikir..apa la keje akak ni sampai dok berniaga Shaklee, baju muslimah, nurisng wear Autumnz,bedak Arab, Felinna products..hehehe

Sebenarnya saya punya pekerjaan tetap...saya kerja di proton. kejenye buat enjin. bukan saya yg design ye..saya coordinate projek..yg design org lain. hehehe

tapi dah keje elok2 kenapa saya sibuk bisnes online? sbb saya nak cari pendapatan tambahan maklumla anak ramai. lagi satu saya ni bercita2 tinggi..nak jadi ibu yg bekerja dari rumah. bila dah beranak pinak ni..anak2 lagi penting dari segalanya. ikut hati tiap2 pagi batin menjerit tak mahu gi kerja. tapi demi cari rezeki, saya kenalah pergi...nak tolong suami. So untuk persedian jadi mak yg bekerja kat rumah ni saya kenalah start perniagaan yang boleh dilakukan dirumah. itulah sbbnya Kedai Bonda wujud. skrg ni perniagaan masih dijalan secara kecil2an. ada masa byk order masuk..ada masa surut.

Saya tak putus asa..walaupun sikit untungnya saya rasa seronok pula dok bertandang ke pos laju. Mmg kalau tak singgah pos laju puchong dlm masa sehari mmg hati rasa tak tenang. Bila tgk ada customer pos laju yg hantar bungkusan smapai ratusan bungkus, hati rasa semangat nak juga suatu hari dpt pos brg sampai beratus bungkus. hihihi

Skrg stok brg saya dah mula menyemakkan rumah. sblm ni brg2 disimpan dalam kotak2..nak cari pun payah. customer datang rumah pun, nk pilih brg pun takde nafsu. hihihi bila dah makin semak..kenalah bertindak. start small dulu...saya sediakan satu corner untuk susun atur brg dagnagan saya.

Hanya ke giant, saya dapat beli satu rak dgn harga RM 79 je. murahkan? plannya nak beli kaler hijau epal. tau2 warna oren yg keluar dari kotak. oklah..dari tak ada langsung.


Inilah rak oren ku itu. kena pasang lagi satu rak sbb ada lagi dua kotak baju baby yg kena susun atur

sy sentiasa berdoa perniagaan kecil kecilan sy ni berkembang..mudah mudahan rezeki anak anak sy x perlu kepejabat lg. sapa nka beli barang Shaklee, Autumnz, tshirt muslimah, beauty product Aurawhite dan Felinna bolehla contact sy ye

Promo: Rompers jenama Early Days untuk baby 6-9 bulan, 9-12 bulan RM8/pc. Rompers ni dibeli di Primark, UK.

Sapa yang bermiant, boleh whastapp/sms saya ye untuk tgk corka yg ada. 019-3833108

Daa..


3 comments:

Huda@Hood said...

Saya sokong akak!


Hihi.


Saya kawan Zahra.

siti norsarah Aminuddin said...

heheh Tq Huda...semangat!

Wawa said...

Kan....mmg seronok kerja dr umah...tp kne gigih cari pelanggan setiap hari supaya sales masuk...hihihi