Friday, March 15, 2013

Susu Ibu memang terbaik.. :)

As Salam
 
Jom breast feed bayi kita! hehehehe

Tanam di dalam minda anda bahawa susu ibuadalah yang terbaik. bekerja tidak menjadi alasan untuk kita give up menyusukan bayi secara eksklusif. fikir yg kita wanita hebat. berkerja dan pada masa yang sama cari masa untuk pumping di ofis. sibuk? semua orang sibuk bila bekerja...cubalah manage masa sebaiknya untuk kita punya sedikit masa untuk mengepam. bukan untuk siapa2..untuk anak kita. :) cubalah ye.

Susu merudum? lakukan power pumping. saya lakukan power pumping ternyata berkesan. fikir positif...fikir yg susu sgt banyak.

menyusukan bayi secara eksklusif mmg memerlukan effort yang tinggi apatah lagi untuk ibu berkerja. Tak semua bos 'sporting' bila kita ke surau untuk pumping every 3-4 hours. kan?

Badan kita harus menerima khasiat makanan yang mencukupi kerana kita berkongsi segala nutrien yg diperlukan dengan bayi kita. jika kurang kalsium, klasium dari tulang akan di ambil oleh bayi. jgn hairan bila mengandung dan lepas deliver baby, gigi senang mereput. itu tandanya kalsium kita makin kurang. makan makanan berkhasiat, minum byk air

perlukan makanan tambahan? saya recommend Shaklee 3M. saya sendiri mencubanya, saya merasai perbezaan kualiti susu sebelum dan selepas mengambil suplemen ini. Sedikit investment, tapi hasilnya sgt menakjubkan. kita dapat extra benefit - kualiti susu meningkat + badan makin sihat. Jgn lupa product Shaklee adalah bersih, halal dan diuji secara klinikal.

Email saya untuk mengetahui jenis suplement yang sesuaiuntuk ibu mengandung dan menyusukan anak

Tuesday, March 12, 2013

Kedai Bonda vs keje makan gaji

Salam..

Nak story aktiviti saya pula..actually mungkin adasetengah reader ni dok pikir..apa la keje akak ni sampai dok berniaga Shaklee, baju muslimah, nurisng wear Autumnz,bedak Arab, Felinna products..hehehe

Sebenarnya saya punya pekerjaan tetap...saya kerja di proton. kejenye buat enjin. bukan saya yg design ye..saya coordinate projek..yg design org lain. hehehe

tapi dah keje elok2 kenapa saya sibuk bisnes online? sbb saya nak cari pendapatan tambahan maklumla anak ramai. lagi satu saya ni bercita2 tinggi..nak jadi ibu yg bekerja dari rumah. bila dah beranak pinak ni..anak2 lagi penting dari segalanya. ikut hati tiap2 pagi batin menjerit tak mahu gi kerja. tapi demi cari rezeki, saya kenalah pergi...nak tolong suami. So untuk persedian jadi mak yg bekerja kat rumah ni saya kenalah start perniagaan yang boleh dilakukan dirumah. itulah sbbnya Kedai Bonda wujud. skrg ni perniagaan masih dijalan secara kecil2an. ada masa byk order masuk..ada masa surut.

Saya tak putus asa..walaupun sikit untungnya saya rasa seronok pula dok bertandang ke pos laju. Mmg kalau tak singgah pos laju puchong dlm masa sehari mmg hati rasa tak tenang. Bila tgk ada customer pos laju yg hantar bungkusan smapai ratusan bungkus, hati rasa semangat nak juga suatu hari dpt pos brg sampai beratus bungkus. hihihi

Skrg stok brg saya dah mula menyemakkan rumah. sblm ni brg2 disimpan dalam kotak2..nak cari pun payah. customer datang rumah pun, nk pilih brg pun takde nafsu. hihihi bila dah makin semak..kenalah bertindak. start small dulu...saya sediakan satu corner untuk susun atur brg dagnagan saya.

Hanya ke giant, saya dapat beli satu rak dgn harga RM 79 je. murahkan? plannya nak beli kaler hijau epal. tau2 warna oren yg keluar dari kotak. oklah..dari tak ada langsung.


Inilah rak oren ku itu. kena pasang lagi satu rak sbb ada lagi dua kotak baju baby yg kena susun atur

sy sentiasa berdoa perniagaan kecil kecilan sy ni berkembang..mudah mudahan rezeki anak anak sy x perlu kepejabat lg. sapa nka beli barang Shaklee, Autumnz, tshirt muslimah, beauty product Aurawhite dan Felinna bolehla contact sy ye

Promo: Rompers jenama Early Days untuk baby 6-9 bulan, 9-12 bulan RM8/pc. Rompers ni dibeli di Primark, UK.

Sapa yang bermiant, boleh whastapp/sms saya ye untuk tgk corka yg ada. 019-3833108

Daa..


Kisah personal - lama tak kongsi


Lama tol tak update kisah personal. takde cerita menarik..nak ajak berangan deko rumah pun semangat dah suam2 kuku..tunggulah rumah sendiri siap br semangat tu dtg balik. hehehe

apapun saya nak post gambar super hero saya. dah besar dah diaorg ni..

mycheeky Yayan dah sethn tujuh bulan

Sikembar Amir Amar dah tiga tahun dua bulan

Abang Adam dah empat tahun enam bulan

sekejap masa berlalu. sungguh! mcm baru je mami lahirkan korang wahai anak2.

apapun sorg je yg dah diaper free lagi tiga..adus bila nak potty train pun taktaula..hihih













Tetimonial pengguna Collagen dan GLA shaklee

Salam all,

Pagi tadi dpt berita mengujakan dari customer nun jauh di Sabah. Sebelum ni Asyeera mengalami masalah jerawat dan parut jerawat yg ketara diwajah. Cik adik kita ni tetiba terasa nak contact saya nak dptkan recommendation product Shaklee..sy bg beberapa option, antaranya Collagen Shaklee. Tak berfikir panjang, Syeera terus order sekotak Collagen. Feedback yg diterima lepas kotak pertama just ok, ada sikit perubahan tp syeera tak mahu lagi berkongsi. Syeera hanya contact untuk order kotak kedua. tak lama kemudian, dia bertanya pula produk untuk regulate period cycle..apa lagi kan..produk yg sgt famous...GLA Shaklee.

hampir sebulan berlalu, saya dpt msg dari Syeera.




Menurut Syeera, tekstru kulit wajah ada improvement..lubang bekas jerawat nmpk berkurangan. kulit rasa lebih elok. Lepas dua kotak, Syeera continue dgn GLA Shaklee, jerawat yg suka timbul tak kira masa berkurangan. Cik adik ni makin happy dan confident untuk menghadapi hari persandingan nya bulan April ni. insyaAllah. :)

Apa lagi..nak kulit cantikmcm syeera? jom try Collagen dan GLA shaklee...product berkualiti tinggi, dijamin selamat dan halal.

tinggalkan comment / sms saya 0193833108 - sitinorsarah@gmail.com

Friday, March 1, 2013

Be positive!

Saya ibu yang penyayang
Saya suka mengemas rumah
Saya seorang yg pandai uruskan masa
Saya cekap uruskan ruamhtangga
Saya pekerja yang berdedikasi and error free
Saya mempunyai presentation skill yang tinggi
Saya suka membaca
Saya pasti berjaya dalam perniagaan yg saya ceburi kini.
Saya anak, isteri dan ibu solehah
Saya disayangi suami dan rakan2

Yakin...yakin... :)

Mode: mencari kekuatan diri. Aura negative..please go away!