Tuesday, December 18, 2012

Sakit Sendi dan Penuaan

Sinonimkan dua keyword ni? Bila usia dah meningkat, mulalah badan terasa sakit, sendi seringkali sakit..bila usia mencecah lima puluhan..mulut pasti akan terbiasa menyebut "sakit lutut bila naik tangga' or 'sakit pinggang angkat barang'


Semua itu lumrah manusia..pertambahan usia membuatkan badan kita ageing. tapi awet muda mmg jadi idaman semua org tak kiralah lelaki ke perempuan. bukan awet muda pada wajah sahaja..tapi awet muda untuk keseluruhan badan..anda berusia 40-an, tapi usia tulang anda baru 20thn...bestkan?

Pada reader yang seusia saya, jom kita berubah tabiat..amalkan pemakanan yang sihat. tapi sebab kita ni sibuk dgn urusan harian dan anak2, lupa nk mkn dengan betul...disebabkan itulah suplemen diperlukan. saya kini memupuk tabiat mengambil suplemen sbb saya sedar,pinggang seringkali sakit, kulit wajah mula ada kedutan, tulang mungkin sudah mula rapuh kerana tabiat minum kopi yang berlebihan. dentist menasihati saya supaya berhenti mengambil soft drinks dan coffee..gigi saya mereput dgn cepat. sungguh! kini saya kurangkan pengambilan kopi. jika dulu 3-4 mug sehari, saya limit satu mug or kadang2 setgh mug sahaja di pagi hari. Saya harap masih belum betul terlambat untuk mengubah tabiat pemakanan saya.

Saya bukan nutritionist dan saya bukan pharmacist apa lagi MO. tapi rasanya kalau ckp pasal tulang, budak sekolah pun tahu calcium diperlukan oleh tulang. sakit sendi pula disebabkan oleh wear and tear pada bhgn sendi (lutut, jejari, pinggul, bahu etc). bhgn yg mengalami masalah sendi/ athritis akan rasa sgt sakit bila digerakkan. ini adalah penyakit biasa bg yg berusia

Beberapa bulan yang lalu, seorang rakan saya,Ika berminat dengan produk Shaklee iaitu OsteMatrix  dan Advance Joint Health Tablet. Terus dia meminta saya belikan dia sebotol setiap satu iaitu stop untuk sebulan. Sebulan kemudian, rakan saya itu memesan lagi suplemen tersebut untuk bapanya. kata Ika, bapanya kini sudah tidak lagi mengambil ubat lain untuk melawan kesakitan sendi. sudah empat bulan Bapa Ika setia mengambil dua produk tersebut. Sakit lutut bapanya sudah berkurangan.


Saya teruja, langusng saya belikan untuk my abah JOint Health Tablet. untuk diri sendiri saya consume dua biji OsteMatrix setiap mlm sblm tidur.  harpaan saya moga2 lambatla sikit proses pereputan tulang dan gigi saya lepas ni.

Kita yang masih muda sepatutnya mengambil kalsium yang cukup untuk membina ketahanan tulang dari rapuh. minum susu adalah cara yang terbaik (teringat iklan anlene michelle yeoh hihhi), jika rasa tak cukup, boleh ambil kalsium dlm bentuk pil untuk membekalkan kalsium yg mencukupi untuk badan.

saya mencadangkan OsteMatrix pada korang.

OsteMatrix™

Bones are an important structure of the human body. They are our framework, supporting our body’s weight, main organs such as lungs, heart, liver and kidneys, as well as enabling us to move our muscles and bodies freely. Maintaining optimal bone health is an important requirement for optimal overall health.

More Than Just Calcium
OsteMatrixTM provides daily nutrients, including calcium that helps in the formation and maintenance of bones and teeth. It also includes magnesium, vitamin D and the minerals zinc, copper and manganese, to help in the maintenance of good health. The small, coated caplets are easy to swallow.

No artificial flavours, sweeteners, colours, or preservatives added.
 
source: Shaklee Malaysia






Jika ada yang dah start sakit sendi, or ada mak ayah sakit sendi, elokla consume joint health tablet ni.

Advanced Joint Health Tablet

 

Support long-term joint health

Shaklee Advanced Joint Health Tablet is a proprietary formulation that features a combination of highly effective ingredients that have been shown to support mobility, flexibility, and the healthy functioning of joints. Shaklee Advanced Joint Health Tablet is made with a fast acting ingredient that works fast to provide nutritional support to the joints.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet contains a unique patent-pending, fastacting form of Boswellia extract, Corn Extract and other key nutrients including Zinc, Copper, Manganese and vitamin C to help bring joint comfort and mobility. By using plant and mineralbased ingredients, Shaklee Advanced Joint Health Tablet is a 100% vegetarian formula.
source: Shaklee Malaysia

* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases

Berminat dengan dua produk ini??

HUBUNGI SAYA: sitinorsarah@gmail.com
or SMS/Whatsapp: 019-3833108


No comments: