Thursday, November 8, 2012

Tanam pokok &anniversari Sarah & Sol

Hi korang,

Lamanya tka update.. makcik bz skrg ni. sgt busy dgn hal keje and rumah. tapi kengkadang ada juga curi2 jengah blog yg saya follow

Skrg ni dah stop dulu projek mengecat..pantang tgk perabot mesit rasa nak mengecat. hehehe deko2 pun xde...hidup seadanya..lebih kepada fokus melipat kain baju melambak. tiap2 hari sebakul baju nak kena lipat..dah takdenye jadi supermom..lipat kalau sempat, kalo tka sempat jadila dua bakul, tiga bakul..empat bakul baju kena lipat bila masuk weekend. hihihi

tapi skrgni saya suka betul tgk pokok2 kat luar rumah. bukan pokok snediri..tapi pokok pakcik sebelah. hijau je pokoknye.. segar bugar..pokok saya..kurus je..tka berapa nak gemuk..lately ni baru rajin sket membelek pokok herba yg saya tanam..pandan, daun kesum, limau purut, pokok kari..yg baru saya tanam is daud pudina. tgk dah ada tunas..harap2 segar bugar le lepas ni. nak buat laksa petik je daun katl uar..hihihi

saya juga ada ambik anak pokok keladi..suka dgn daun keladi and fern..hijau je..tunggulah kalau ada masa boleh semai tagi beberapa jenis pokok hijau..

anniversarisaya dan samsol tinggal lagi seminggu. 17.11.2007 kitaorg nikah..now dah masuk lima tahundah kitaorg kawen. ada naik turunnya...tapi sebetulnya jarang bergaduh besar. byk gaduh comel2 jek..huahuah

seblm ni tka pernah ada sambutan pun..sbb selalunya saya lebih fokus nak beranak..maklumla tiap tahun beranak. tp tahun ni free la pulak. Aryan pun dah besar. so bolehla nak buat surprise kat hubby.surprise apa ye? hihihihi~gatal mode~ 

3 comments:

dyanayusuf said...

Haha..klaka la sarah, fokus beranak. Apa kata surprisekan ur husband dgn wujudkan adik aryan dlm rahim. Mst encik sol suka!!

siti norsarah Aminuddin said...

weee D, bukan sol je terkejut..dgn saya sekali terkejut..surprise betol tu..hihihi

ieza said...

Suprise + appoinrment konfemla taun dpn ade aishah eh ke aliff? Hahaha