Thursday, November 15, 2012

Jumaat Datang lagi...saya nak membebel tak hapa2

Saya di ofis tatkala ramai yang bercuti. harus simpan baki cuti yg ada untuk wedding adik.

To be honest, saya rasa demotivated untuk bekerja. rasa sekuat mana saya berusaha, ada saja hiccups yg berlaku, dan kantoi dengan my bosses. pastuh saya rasa mcm bodoh sgt, silly mistake yg menghilangkan keyakinan org atasan pada saya. bukan sekali dua eh...selalu sgt..yg herannya, job takde mistake takde sapa plak nak acknowledge..yg bermistake tu la nak pandang as if mcm saya ni tak tahuu buat kerja. tapi tak tahulah apa pihak atasan pikir..just my inner feeling that i had bad reputation in front of org org di atas tu.

so disebabkan bergitu, saya mula rasa malas kerja. rasa nak balik rumah sbb saya memang sengaja tinggalkan roh saya dirumah..tgh sibuk sidai baju anak..lipat kain..berus bilik air. saya sgt desperate nak jaid housewife...saya nakhomeschool anak2 saya. saya nak buat field trip di mcm2 tmpt untuk dioarg gain knowledge. saya nka jadi the coolest mom on earth di mata mereka. saya nak snetiasa avaialable untuk mereka diwaktu mereka memerlukan saya - waktu sakit, waktu first time menang lumba lari, org pertama yg tgk diorg boleh swimming, etc etc..saya tka mahu miss momen2 penting tu. saya nak jadi bff anak2 saya.

kedai bonda dihentikan buat sementara. memikirkan strategi perniagaan. hihihi tapi saya masih aktif mengedar produk shaklee. jika ada sesiapa yg ada pertanyaan atau berminat untuk membeli produk shaklee dgn member price,just email saya: sitinorsarah@gmail.com

mode: rasa nak nyorok dlm bilik diam2 sambil fikir my future plan. tapi nak nyorok dlm bilik hotel yg ada balkoni mengadap laut.. ahaha boleh gitu?.dok imagine ada room service hanto food dan  coffee..hmmmwangi nye bau kopi...mesti otak aktif berfikir.

i need a vacation..seriously i need a break. otak aku ni sikit lagi boleh jem. i dont feeling like talking today..rasa nak pukul org..someone...ada sapa2 nak jadi my punch bag?


dear reader..thank you sbb sangup buang masa baca entry saya yg takde objective n conclusion ni



 

3 comments:

dyanayusuf said...

sy dah rasa apa yg sarah rasa. thats why sy mintak transfer tg malim. otak cergas bekerja.

siti norsarah Aminuddin said...

owh D, sapa yg sakit agaknya..company or staf? thanks sbb baca rungutan ni...ehehe i feel better now

Tishya said...

sarah, u r not alone. same here T_T