Sunday, October 21, 2012

Weekend @ home: Layan citer Adam dan hawa dan cerita emo

First time saya menonton cerita Adam dan Hawa..Episod pertama buat jiwa raga cair..pandai sungguh Aaron dan heroin citer tu blakon. comel jek. so akhirnya mata saya melekat di skrin laptopasal je ada kesempatan. alhamdulillah habis 27 episod saya tonton selama dua hari ni. Patutlah ramai ckp cerita ni best..mmg giler best ah! sblm ni saya slalu ckp tak minatla si aaron aziz tu..tapi judgement saya  adalah berdasarkan pada rupa dia..mungkin hensem sgt sampai rasa tak minat..wakakaka...actually saya punya pendapat, asal siapa hensem atau cun giler..sure teruk giler lakonan..harap muka je hnsem or cun.

 tapi tak dpt dinafikan aaron ni pandai berlakon. so sapa ckp dia tak pandai berlakon tu...mmgla sbb tak pernah tgk movie or drama yg aaron berlakon or mmg anti sbb dia hensem sgt..ahahah ok tettttt! jgn ban blog ai okeh?

Saya tanam pokok! eh tak...sayaubah pasu pokok jek... pastuh bila tgk ada lima pasu dimana pokok2nye ala2 nak idup dgn gembira, rasa berkobar2 nak gi shopping pokok. ajak hubby gi nursery pokok, hubby ckp kat MAEPS MARDI ada ekspo org jual pokok. terus plan hari ahad ptg nak gi..sementara tunggu anak bgn tidur siang, sempt lagi jeling2 laptop tgk citer adam dan hawa. kul 3 kuar, hujan renyai..hubby tanya sure ke nak gi..tka kire walopun ribut ttp nak beli pokok. sampai kat MAEPS, mmg lebat giler hujannya. lalu kat area ekspo tu, tinggal khemah je dik non oi ekspo dah habis dah agaknye..luluh hari ku... en Hubby ni tak habis buat researchla..

perut lapar, hubby bawak gi satu tmpt kt seri kembangan...nama restoran tu anjung apa tah..hubby bawak gi situ sbb restoran tu ada bilik private yg ada aircond. so anak2 nak buas ke apa ke tak kesahla kan..dtg waiter untuk ambik order ckp indon haram tak phm bahasa melayu. nak je aku lempang..jgn jadi waiterla kalo tak reti ckp melayu. end up kite plak kena ckp indon dgn dia. hangin je..saya order pasta chicken carbonara, and mushroom soup adn garlic bread sbb nak kasik budak2 ni mkn... yg dtg satu mangkuk susu dicampur dgn tumisan bawang putih. mushroom aku tak jumpe cair plak tu..dua slice roti bakar yg takde rasa garlic. mau aku penampar je tukang masak ni..adoihai sumer org aku rasa nk lempang ni ape ke hal? heheheh

dtg pulak fettucini dalam kuah susu dgn rass bawang putih hangit. hubby sengih2 je..dia nye nasik goreng paprik tah apa rasa tah..malas nak tanya sbb menggelegak dah darah dlm jantung aku ni. last2 tak boleh nak telan, terus gi bayar..hubby dah kalut bawak anak masuk kereta selamatkan diri sbb ada org nak meletup kat kaunter.

time nak bayar, jumlah rm22.70. Saya tak kisah harga okeh,terus saya bayar...lepas bayar sy start bebel. Dgn minah indon kat kaunter tu saya khtubah dlm bahasa indon ala tak jadi supaya dia fhm sikit. saya tanya mana tukang masak..dia tunjuk di dapur..saya suruh dia bgtahu tukang masak, masakan dia langsung tak sedap, saya tak boleh telan sbb terlalu teruk. Saya ckplagi..kalau ta pandai masak, jgn berniaga, jgn berani jual mknan pada org kalau tak tahu mcm mana nak masak..belajar dulu masak sampai jadi. belajar dulu tumis bawang putih jgn sampai hangit.

cashier tu senyum2 je angguk kepala. aku rasa nak luku je kepala tu paham ke tidak aku ckp ni..eeeii mmgla tokey Anjung ni..ambikla pekerja yg boleh dipakai sket. dahla tka phm bahasa melayu, kite pulak kena ckp bahasa dia..masak mcm sampah..sorry emo akak.. sbb kalo korang dpt makanan tu mmg korang rasa nak campak ke muka tukang masak.

sblm darah kembali menggelegak teringat insiden smlm, baik stop..karang $@#$#^%$^$^ yg kuar..terkejut korang.ahahaha

so mcm mana dgn weekend korang?best?



 k

1 comment:

Mummy GreenyHouse said...

tak tgk pun lagi adanpm hawa..x berkeswmpatan..huhu

ramai ke org mkn kedai tu? aduhai..mmg stress kalau lapar, dapat mknn mcm hampeh lak tu..kalau dorg msk x sedap, sendori x boleh mkn, jgn la bg prg mkn kan.,sabar2..emo jugak sbb penah kena cmtu..haha