Monday, September 10, 2012

Misi khas demi Aryan: Power pumping day 1

Morning ladies..

selepas sesi luahan hatiku, ada ramai kengkawan dan rakan blogger yang encourage me to re-start again doing power pumping. yea..akak korang ni kembali bersemangat nak bf Aryan. takdelah nk 100% bf karang muntah hijau budak kecik tu. niat tu cuma mcm as food supplement tuk aryan. beri dia antibodi untuk melawan penyakit. at the same time dia boleh cosume various food, and milk formula.

so this time, byk mana susu yg diperah tak penting, yg penting kualiti susu. so saya akan start dgn kembali istiqamah mengambil ESP shaklee and trial set B shaklee untuk penyusuan.

tp hasil pumping smlm pukul 10 dan hari ni pukul 10pagi hanyalah 1 oz  per session??? masyaAllah..sedihnye hati..kejadian ni hanya berlaku masa zaman saya pumping untuk Adam. Itulah kalau minda dah set nak berhenti BF baby, Allah pun stop terus susu..hampir tiada..dlm masa sebulan setengah sahaja. patutlah Aryan selalu mengamuk lepas BF diwaktu mlm..rupanya dia dpt minum 1 oz shj setiap mlm..saya mmg akan top up dgn formula setiap kali lepas Bf him

agak2 berjaya tak misi saya ni nak capai 3-4 oz sekali pam? moga Allah yg maha pengasih ni murahkan rezeki Aryan...klai ni niat dah diperbetulkan..saya nak susukan Aryan hingga dia berumur 2 thn..saya akan keep pumping hingga umur dia dua thn..insyaAllah..

Hasil pumping pagi tadi. barely reach 1 oz..sob sob..ok berusaha! lg dua jam pam lagi.

Hasil pumping mlm smlm...terkejut mak...huhuhu

2 comments:

Wawa Yusoff said...

no worry kak, kalau kita dah setting balik niat insyaallah allah permudahkan.
biasanya klu dah start pam balik, susu pun akan kembali meriah.

caiyokk2!

syiela said...

InsyaAllah moga di permudahkan segala urusan...

harap susu kembali meriah lepas ni