Thursday, September 20, 2012

House project:Black and white kitchen

Suatu ketika dahulu aya ni berjiwa masculine..design rumah or furniture suka basic shape mcm square, round...tak minat kerawang bagai. untuk saya, less is better. Now minat dah beralih arah ke arah yg lebih feminine..suka roses, lampu chandelier, lots of green plants...kay..tarik nafas dalam2..stop berangan..

kalau di rumah lama saya, widuri impian, perabot saya cuma ada empat warna asas..biru, coklat, hitam dan cream. tu je warna basic dlm rumah saya. tapi takde pulak gambar rumah lama yg saya simpan. rumah lama tu apartment cum condo. so rumah sempit, design rumah mestilah modern and simple..tak bolehla nak over2 karang semak plak. sob sob..rindunya dengan rumah lama saya tu. tapi kalau tinggal situ lagi..asyik mimpi anak panjat balkoni. hero 4 orang..seriau dok ruamh ada balkoni. nak imagine pun takut.

Saya suka plan mcm mana design rumah saya nanti. tolak tepi pasal modal untuk renovate..jom berangan dulu. kat dapur saya nak design cenggini...bukan urban design..definisi kitchen design ni untuk saya adalah klasik. saya suka! taste mak2 lah katakan..heee actually suka roman blind dia and floor tiles serta pemandangan di luar..sambil minum kopi boleh usyar makcik sebelah sidai kain..wakakaka

k ladies..happy friday..have fun during weekend!

 

3 comments:

syiela said...

cantiknya sarah.. nak berangan jugalah.. lain2 pikir kemudian :)

ryy.han said...

Btl la berangan dl, part modal nk renovate pk kemudian..

In btwn suka some ideas entry lama2 idea tuk anak2

siti norsarah Aminuddin said...

jom kita pakat berangan...hihi dah pasang angan2 bolehla ikhtiar camne nak jdkan realiti. salam kena ryy.han