Sunday, August 12, 2012

Belajar2 Deko rumah

Nak raya...rumah kejung...sejuk..bosan

deko rumah mmg tak pandai. buat research kat google and pinterest mmg dasat..ngalahkan nak buat phd. tapi hasilnya tha hapa2 tah.

tapi harus cuba...kasik berseri sket rental house kitaorg tu. kalo rumah sendiri mesti gempak giler. ehehe poyos

ni lah beberapa perubahan yg dilakukan...


New handtowel for hari raya with matching basket. RM9.90 je dari Giant


ni bukan benda baru..frame ikea dapat free 3 thn lepas.  taruk gambar mami dan adam (err ada air nescafe dlm gambar tu..my fav!)
                                                  My fav..first time arrange artificial flower sendiri.


                                                    roses at side table. ok la kan...amatur.. huhuhu



                                          Pokok ni dah lama wujud..cuma tukar bekas je..letak kat dapur ..


                                          hasil tangkapan dari Nilai 3. ganti ikea rug yg dah patut di dobi


                                                         lagi hasil tangkapan di Nilai 3...


Project yg sedang ongoing..cat side table..ampun..dah berbulan side table tu kat luar rumah..takde masa nak cat.

next project..belajar menjahit. nak  jahit langsir sendiri...waa ambitious!

10 comments:

Wawa Yusoff said...

suke sofa biru tu. classy sangat :)

siti norsarah Aminuddin said...

wawa... dah buruk dah pun :)

siti norsarah Aminuddin said...
This comment has been removed by the author.
syiela said...

saya tetap dengan sejuk.. kejung dan bosan.. hahahhaha malas la kak.. tak sempat sama.. ( twin sebagai alasan ye)

lagipun kami beraya kat kampung hehehe biarlah kejung kat situ :)

siti norsarah Aminuddin said...

Syiela..mmgle kita ni anak ramai..kejung la rumah. tapi skrg ni mmg patutla syiela takyah kemas lagi..dua bb ..kecik lagi..nak ngemas pun tak dan.

Ina Haireina said...

hehehe.. same la.. sy pun time nak mendeko umah.. mula la google.. tapi ape pun tak boleh.. same je macam asal.. kekeke..

Tishya said...

x saba nk g umah sara. pls tahun ni buat open house utk ladies powertrain huhihihi

siti norsarah Aminuddin said...

waaa saspen..bukannya lawa pun...bersepah as usual jugak..

siti norsarah Aminuddin said...

waaa saspen..bukannya lawa pun...bersepah as usual jugak..

siti norsarah Aminuddin said...
This comment has been removed by the author.