Thursday, August 30, 2012

Adam..my little artist..

Dengan hanya memakai diaper.. (dlm proses nak tuakr ke baju tido)..Adam minta krayon and paper. Amir sibuk nak join. I gave him red crayon and amir a pen. with a firm and clear instruction I said, "jangan conteng dinding, meja mkn, lantai..kalau mami jumpa..siap korang". hehehe brutal...apparently they listened as not a scratch of crayon or pen ink found on the table. Amir already had a great lesson weeks ago after I punished him to wipe off the crayon from the wall. hehehe

Khusyuk...

1 minute sketching dah siap. Adam ckp " mami ini rasaksa yg lawan ultraman tadi tu. ada api keluar dari badan dia..yg bawah tu kaki, yg ni kepala..bla bla bla.." explain mcm kat galeri seni. ok i gave him 3 smiley. kalau full mark dapat 5 smiley. Saya tepek kat dinding bilik

Actually I plan to re organized kids play room. I need more baskets as  toy storage and a notice board to display Adam's and twins' art works. Taktau bila nak buat. idea dah mai dah...bajet kena carik dulu..huhuhu

Ada anak kecik yg ramai beno ni mmg susah nak organize rumah. Deko lagikla kan...kem salam la..

3 comments:

syiela said...

hahaha sweet je kan sarah siap ada api keluar dari badan tu tak menahan...

saya takde nak deko2 rumah dah.. mmg ssh dgn anak kecik ni :)

Mummy GreenyHouse said...

wah! imaginasi budak2 ni hebat..bila tenung pic ni, mmg ade rupa raksasa..pandai adam! mmg artistic.. :)

siti norsarah Aminuddin said...

budak2..apa yg dia tgk selalu itu yg dia ingat nak lukis..keje kite encourage dioarg untuk terus berkreatif