Tuesday, July 31, 2012

New 'toy' storage for my Mr Handyman

Smlm en hubby dapat storage baru untuk 'toy' dia. happy bukan main dia semalam. yang ni portable senang nak bawak barang mainan dia kemana-mana.

tada..! I am happy for you abang..and lega sbb rumah kurang sket berselerak dgn toy abang and toy anak-anak

Siapa yang berminat nak beli mobile Tool Storage ni..sila tinggalkan msg untuk harga. kot2 la nak kasik hadiah kat hubby or ayah. orang lelaki suka benda2 camni. waaa saya ni sumer benda nak meniaga. :)

Mcm beg balik kampung dah..

Boleh pecah kepada tiga bahagian..kalau nk gi mana2 bawak bhgn yg nak guna je pun boleh

okeh..tu je nak update.. sekian..





Monday, July 30, 2012

Sunday, July 29, 2012

Shaklee Collagen Powder..

Hi Ladies,

Waahh hari ni je dah dua entry kat blog ni. kalau tak update..berminggu2 blog ni bersawang. update pun ikut mood.

Hari ni saya nak update cerita tentang Shaklee Collagen Powder. Amboibukan main lagi saya skrg, sejak jadi ahli Shaklee kerap pulak update pasal produk Shaklee. saya ni masih baru dalam ber Shaklee. start kenal Shaklee pun sbb beli Trial set B - set untuk penyusuan. pastuh suka plak dgn ESP. so alang2 dok beli barang Shaklee, baik jadi ahli terus. dapat harga yang murah dari retail price. so sapa2 yg nak beli barang Shaklee, bolehla guna ID saya or order kat saya..saya bg harga member je kat korang plus harga shipping / pengurusan. sikit je..ciput sgt..takkan nye saya jadi kaya dgn kos RM5 habuan untuk gi collect brg dari pengedar.

ok pasal Shaklee Collagen tu..saya mmg le berminat sgt nak ambik..saya tanya otai Shaklee..dia ckp tak sesuai untuk BF mom sbb ada Pfaffia herbs. saya terus google check, ada dua laman web pasal herb ni, takde mention pasal pfaffia tak boleh consume while bf. dkt forum pun ckp ada org ambik masa bf tapi bb takde problem.

so saya degil..saya ambik jugak collagen shaklee tu. mula2 saya abmik separuh sachet.. then bf anak untuk beberapa jam...monitor tgk ada apa2 yg pelik atau tak pada Aryan. dia berak and kencing ok as usual. main as usual..so  far so good lah.. day2 ambik lagi half..monitor lagi.. mcm ok..then day 3 ambik full sachet..dan hari ni dah masuk hari kelima..Aryan ok je..alhamdulillah..dan mak aryan tergedik2 harapkan kulit muka cun mcm zaman anak dara. kita lihat lah nanti hasilnya ye..

Kepada ibu2 yg sedang menyusukan anak..jgn ikut perangai tka elok saya ni. org dha advise jgn ambik..sila patuhi ..hihihi

kepada wanita2 anggun yang mahu memantapkan kulit wajah..nak ayu dan gebu..sila contact saya untuk dptkan produk ni dgn harga yg amat berpatutan. 

Product Review:

Collagen Powder

For healthier feeling, more youthful-looking skin

Shaklee Collagen Powder is the ultimate collagen supplement consists of 4,000 mg proprietary RSS (Red Snapper Scale) Collagen, a pure and high quality collagen extracted from the scales of Red Snapper. Shaklee’s extremely low molecular weight collagen, at approximately 1,000 Dalton*, is easily absorbed by the body and helps to boost the collagen synthesis at the dermis layer effectively.

Seven key ingredients including Camellia japonica seed extract, Pfaffia extract, fish collagen, shellfish extract, Lactobacillus acidophilus, vitamin C and vitamin Bs, combine to enhance the effectiveness of RSS collagen and support your beauty from inside out.

Shaklee Collagen Powder easily dissolves and mixes well with your favorite food and beverages. Each serving is packed in an individual sachet for immediate consumption anytime and anywhere.

Hmm ni part yg paling menarik:

Apakah kesan dan faedah mengambil Collagen Powder?
Ia mengandungi red snapper scale @ sisik ikan merah, dan terbukti sisik ikan merah ini dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas penggunaan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit menjadi lebih baik secara menyeluruh.

Collage Powder terbukti berkesan untuk:
- Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
- Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
- Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
- Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
- Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
- Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
- Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
- Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
- Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%

Justeru, kesan dan faedah pengambilan Collagen Powder:
  • ANTI PENUAAN – mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus.
  • MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
  • MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang
  • MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
  • MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
  • MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
  • MENEGANG – Membantu menegang dan menganjalkan payudara
hihihih tak sabar menantikan hasilnya...








 

Panduan Bekerja Dari Rumah

Salam Ladies!

Asal tiba hari Isnin, inilah entry yang saya suka baca. how to be a success WAHM. Godek punya godek En Google..I jumpa blog yg share info ttg preparation to be WAHM. wow..saya sgt seronok baca tip2 untuk menjadi WAHM. bestnye kalau perniagaan kecil2an saya berkembang pesat. Semoga Allah murahkan rezeki saya..sempatkah berhenti sebelum Adam mencecah umur 7 thn? we'll see. Bukankah rezeki adalah datang dari  Allah?Kalau kita meminta, mesti akan dapat cuma kena banyakkan usaha, berdoa dan tawakal.


Ini antara entry yg saya temui dari blog: Naufal Sayang. Kepada sesiapa yang berminat, bolehla visit blog ni. mmg best..byk tips to become a successful WAHM disitu.


Berikut adalah dua pandangan daripada dua sahabat kita. Mari kita analisis sama-sama apa persediaan asas sebelum bermula sebagai isteri atau wanita bekerja dari rumah.

Wan Anie-
http://www.comellote.com/

Setiap apa yang kita hendak lakukan tidak kira bekerja di rumah atau berhenti terus dari kerja hanya untuk menguruskan anak-anak sendiri di rumah perlu pada perancangan
Senaraikan beberapa faktor yang perlu diambilkira.

1. Hutang

Sanget perlu untuk menguruskan hutang sebaiknya. Andai kata kita berhenti kerja, mungkin hutang tidak akan habis juga. Sangat bagus jika ada perancangan untuk berhenti kerja dalam masa dua tahun dan hutang habis dalam jangka masa tersebut.

2. Minat

Apa sahaja yang perlu dilakukan mesti dengan minat pasti berhasil dan perlu ditambah dengan usaha. Kenalpasti dan mulakan dari kecilan.


nelcyndana -
http://mylovelyprogeny.blogspot.com/


Salam,

Mungkin saya boleh berkongsi sedikit pengalaman sendiri. Saya juga mengalama dilema yang sama sebelum membuat keputusan berhenti kerja dari makan gaji dengan kerajaan.

Kewangan adalah isu utama. Cara mengatasi perlu ada persediaan dan perancangan. Secara ringkas sebelum menghantar notis berhenti kerja perlu ada rizab kecemasan yang cukup untuk keluarga sekurang-kurangnya 12 bulan. Sudah cukup, kalau boleh ambil cuti tanpa gaji selama setahun sebagai tempoh percubaan. Dalam tempoh tersebut, usaha sungguh-sungguh bagi menjayakan bisnes. Dalam masa yang sama usaha kurangkan perbelanjaan seperti makan di rumah, pakai lampin kain, menyusu penuh anak-anak

Ulasan,

Berikut adalah langkah demi langkah

1. Persediaan kewangan- buat penyelarasan semula perbelanjaan, sumber pendapatan, hutang piutang. Adakan tabung rizab perbelanjaan selepas berhenti kerja sekurang-kurangnya 24 bulan atau dua tahun. Ini memastikan anda stabil menerima pendapatan sendiri dalam tempoh tersebut.

2. Senarai seberapa banyak atau 10 jenis kerja atau bisnes yang akan dilakukan. Mula fokus kepada 1 hingga 3 sahaja dahulu.

3. Lakukan secara sambilan sebelum sepenuh masa. Jika suda ada pendapatan daripada pendapatan sambilan, boleh mula serius untuk dua tahun pertama selepas berhenti kerja.

4. Persediaan mental dan fizikal. Anda perlu bersedia dengan penuh jiwa raga, ambil peluang dan teruskan usaha sekiranya mahu berada di rumah dan kembali menguruskan anak-anak. Kejiranan, ahli keluarga dan persekitaran boleh memberi pengaruh positif dan negatif, jadi sangat perlu bersedia mental dan fizikal.
  

Thursday, July 26, 2012

Kedai Bonda: autumnz Vintage Tunic (Deep Brown)

Advertisement:

Ada stock nursing wear yg baru di Kedai Bonda. Jengah2 lah ye...

Kedai Bonda: autumnz Vintage Tunic (Deep Brown): RM 55 Only! Ready Stock: S size only Pre-order required for other size (Please allow 5-7 days for shipping arrangement) ...

Monday, July 23, 2012

Salam Ramadhan

Entry pertama sy dibulan ramadhan. bukan tak ada cerita...tapi malas nak bercerita sbb cerita takde la hep pun. karang citer tak berenti pasal anak bosan plak korang..

Bulan pose ni, fuh mmg mencabar saya..saya berpuasa, diwaktu berbuka, saya mkn terlalu sedikit.. siang hari saya pumping, balik rumah Aryan sy bg direct feeding. saya memasak juga lauk berbuka dan sahur. jd badan mmg sangat letih. pastuh baru terfikir, badan cepat sgt rasa letih dan sakit2 sbb tanda usia dah meningkat..dah tua. masa time pantang lahirkan anak, saya tak berpantang..langgar segala pantang larang mak nenek. huhuhu now padan muka.

btw...skrg ni saya baru start amalkan ESP - energy Soy Protein dari Shaklee. dari testimonial org ckp susu jadi pekat..mmg betul weih..kagum tol.. pekat dia lain dari standard sus yg saya perah sblm ni. Aryan dulu mcm minat tak minat je minum EBM dari botol.now minat tol. mcm sedap sgt. iyela kot testimonial org kasik tu.

nk update cerita super basi..godek2 hp jumpa gamabr saya, hubby dan Adam melepak kat ikea. terus smgt nk pindah rumah berkobar2 rumah pun dah naik tiang..heeee seronoknye..biarpun kecik..tapi syurga dunia kami.

Kalau lah ada rezeki lebih..mmg teringin nak renovate rumah and deko rumah gegila. tapi bajet ciput je..so semuanya limited. buat sikit2 je la lagi sepuloh lima belas thn baru siap..hehehe

Kat dapur ikea

Teringin nak ada dapur yg mcm ni..

Ni my future workstation

Add caption




ADam wat cam ruamh sendiri pulak




Balik rumah...ayah pasang meja kecik ikea untuk adam. I love u both...i love Amir Amar and Aryan too!

Thursday, July 12, 2012

Wordless Friday

wordless? bukanke saya dah bebel dalam entry sebelum ni? hihihhi

nothing to say..but i keep typing non stop bebel bebel... just nka tepek gambar anak2 je..ingatan di hari tua.

miss my 4 super heroes...esp the youngest one..huhuhu sebaik esok saturday..yippie!


my kidlets

Which one is Rossi?

Vroom vroom..lunyai puncher tu

naik motor max dua org je bro

forever my darling..errrr as of now la..

Sleepy while driving..
 P/S: he is wearing baby Gap Pyjamas from kedaibonda.com  :)

Aryan wearing Busha Jumper from Kedaibonda.com

Fallen in love with Sunburst Mirror

Saya sgt berminat untuk memiliki wall mirror design mcm sunburst ni...setiap blog home deco, wajib ada sun burst mirror. mcm trend terkini di US and kanada. I guess.

saya ni kan senang terpengaruh, so teringin juga nak memiliki cermin ini...tapi tak kuasa lah nak gantung kat dinding rumah sewa yang ala2 nyampah. haii....susah tol dok umah sewa ni..bilalah nak siap rumah sendiri..

Ada a few blog yg ajar DIY sun burst mirror...kan dah kata, mmg cermin ni top giler and jadi kegilaan sumer ibu2 untuk jadi wall treatment rumah dioarg. tapi tak kuasalah nak DIY cermin ni..project cat side table sapai skrg lom settle. malas nye ya rabbi...ada masa terluang, saya gunakan untuk tido. makcik pemalas skrg ni

saya sedang menggoogle website yg jual cermin ni kat mesia..so far lom jumpa. kalau ada sapa yg jumpa sila inform eh. TQ

Source: google.com via Lindy on Pinterest











Friday, July 6, 2012

Kedai Bonda: Ruffle Neckline Maternity wear

Kedai Bonda: Ruffle Neckline Maternity wear: RM 55 only! Please allow 4-5 working days for item to arive at your door step :) Fabric : Chiffon Colour : Khaki Size : Free Size



Banyak lagi baju maternity dan nursing di Kedai bonda. Jom jengah.. kalau beli banyak...ada further discount di berikan. contact je saya :)

nieh antar baju2 yang ada.. oh ya cooler bag cute pun ada tau!







Tuesday, July 3, 2012

Super duper takde mood

Hi ladies,

lamakan saya tak update blog? bukan tak ada cerita, banyak cerita anak2 saya, tapi cerita yang sama je la...takut korang boring...hihihi

Weekend lepas takde pe aktiviti yg menairk melainkan bawa hero2 saya ke seksyen 7- tgk team powertrain main futsal. yg ladies takde pun main..kitaorg jadi cheer leader. eceh..

bila dah bawa hero2 kecik, bz sampai tak tahu pun sapa yg menang..ahahaha




Smapai je terus suap bekfes kat budak2..termasuk anak member

mak yang pose lelebih...anak saya malu2 kucing tgk ramai orang

balik dari futsal - en hubby tak ikut..

kelmarin pula saya bawa amir gi check up tangan, buang simen dan dawai yg ikat tulang yang patah. kemudian, kami gi IOI mall..sempena celerate amir yg simenless, kami main bowling..ahahaha mak and ayah je yang seronok..amir boring tunggu

Bola masuk longkang

sara 129 point - Sol 131point..bg chance la hubby menang

Amir tido..bosan. tangan dia dah takde simen, tpai masih berbalut sbb ubuh support. bila nka mandi boleh buka.