Wednesday, June 6, 2012

Lama tak update

Haisy..lamanya tak update blog ni dan lama juga saya tak jengah blog kengkawan.
Nak kata busy sgt pun tak, cuma banyak sengat wedding nak kena attend. setiap weekend ada wedding hinggakan wedding bestfriend pun tak dpt attend. Ampun puan mimi..seruan dari kampung suh balik, kena utamakan..kecikan hati mak mertua berdosa..huhuhu

Wedding adik lelaki sebelah kitaorg akan berlangsung weekend ni. Tema kali ni purple...melilaulah saya dan Adam ke PKNS isnin lepas cari baju melayu kaler purple untuk 5 hero saya. mami pun dapat juga baju kurung moden kaler purple. nanti time kenduri saya snap pic and post kat blog. baju yg sama akan direcycle time raya..jimat wang..hihihi

so esok malam saya akan bertolak pulang ke kampung halaman..mmg letih lom hilang sbb dua minggu berturut2 berjalan jauh...saya masih belum berjaya cover tidur dan hilangkan penat..baru semalam saya berjaya kosongkan bakul baju kotor. jgn tanya byk mana saya basuh..mmg baaaanyaakk sgt. kalau miss basuh baju sehari pun dah penuh mcm bukit..so kalau baju tak basuh during weekend.akan jadi mcm gununglah.

weekend lepas waktu pulang dari rumah mertua di bagan serai balik ke shah alam, mak ai..mmg le jam jalan. lunyai kitaorg dlm kereta. pukul 3 bertolak balik, dekat pukul 10 mlm baru sampai. nasib baik la keter tu auto..kalau manual mmgle ngamuk en hubby. heeee

Alhamdulillah semua super hero saya tak buat kerenah. Cuma sekali Amar mintak bukak buckle car seatnya..saya tak benarkan. Actually saya sepatutnya saya kena biar dioarg ubah position sbb lenguh asyik duduk cenggitu je.  Semalam adam turun tangga then dia ckp dia sakit lutut dan kaki. saya tanya apa puncanya, adam ckp sbb dok lama dalam van. aduhai siannye..baru saya tahu budak2 tu lenguh..itupun seb baik adam pandai ckp...kalau tak harus tak tahu..

this weekend bila balik kedah kena berhenti every 2 hour bg budak2 tu stretch their muscle...

waktu masih siang, anak2 dah start bosan

nak masuk ke RNR pun jem

Waktu mlm pun cenggini positionnye. cuma kelihatan lebih lunyai

Nih gambo saya jumpa kat pinterest. agak2 camne korang2 para ibu tido dgn anak2?  masa Adam sorang, semua style tido ni ada..tpai lepas ada 4 anak, mami tido dengan yg bongsu, ayah tido dengan tiga abangnya..sementara je tau mami kasik pinjam ayah dekat hero2 kecik tu..dah beso sket, bolehla mami mintak ayah balik. hihihihi

3 comments:

Tishya said...

Irfan tdo in between. Sbb kt umah mertua. Nt kt kulim
N alam budiman kene tdo in bb cot yee... Hehe

fifi said...

bace entry ni baru tau budak2 lenguhkan.. nanti bile baby da besar boleh la selalu singgah2 bagi budak2 gerak2kan badan..

btw, kampung kite dekat la.. kampung husband dekat alor pongsu.. :) salam kenal..

siti norsarah Aminuddin said...

irfan..good luck...kalau berjaya ajar irfan tido dlm bb cot, kite akan jadikan tisya consultant kite utk dptkan tips cara2 tidokan bb dalam cot..so far..fail! huhuhu

hi fifi..salam kenal..dekat je kampung kite ni..:)