Thursday, June 14, 2012

Amir Rayyan - Patah tangan

Dek sebab tak reti dok diam, hero kecik saya ni terjatuh dari playpen... tulang di bhgn joint dekat sikunya patah. Saya ingatkan terseliuh aje, lepas gi xray di DEMC, sahle patah. operate tulang tu keesokan harinya sbb mlm tu sy tak puasakan  Amir. mana tau nak operate mlm tu juga.

Lucky me Amir tak meragam..dlm keadaan tgn patah dan belum disimen, dia masih nak main dgn kembar dan abangnya. bila dia nak gunakan tgn yg patah barulah dia meraung sbb sakit. lupa yg tgn tu patah. itupun sekejap aje. pastuh main balik.. adoi ai amir..amir..


Sebelum gi spital, sempat lagi main

Kat day care DEMC, sblm masuk OT. main lagi bawah katil



dah tukar baju, ready untuk di operate

tak reti dok diam

sakit ke?

tak diam lagi

dan lagi

dan lagi
main hello hello

mommy ready nak teman amir untuk bius kat OT. lepas amir pengsan..mami bergenang

lepas operate. nangis

meraung kejap so ayah kena pujuk


ptg dah boleh balik rumah. dah tak nangis dah..happy je tgk tv

Dah happy balik...alhamdulilah selamat. 
Esok pagi sblm mandi.
Syukur operation selamat, Amir takde masalah dgn ubat bius. Dah dah boleh tolerate dgn simen pada tgn kanan tu dan main mcm biasa cuma tak boleh guna tgn kanan untuk pegang barang. saya harap tulang yg patah tu bercantum elok. lagi lima minggu boleh bukak simen tu dan cabut wayar tu.

7 comments:

ieza said...

Hahaha mmg xreti nak dduk diamla si amir nih...amir hensem!

siti norsarah Aminuddin said...

tuhla yg jd punca dapat mcm2 penyakit..mmg dok tak diam

Auntie farid said...

Dah la ensem..twin plak tu..mmg hot item ni kat skola nanti..:))))

Sally Yatiey said...

Kesiannya. hee. Budak2 memang tak reti nak duduk diam je :D

dyanayusuf said...

Uiksss, dh blh sarung pyjama angry bird, tak sakit ke tgn?

siti norsarah Aminuddin said...

auntie fared: hensem mendela si comotku itu. kat skola kalo belajar tak pandai xkannye jd hot item

sally - tuhla..sakit pun tak sedar diri lagi

diana - ku sumbat juge tgn simen tu dlm baju angry bird..seb baik stretchable

syiela said...

Ya Allah kesian sangat ngan Amir ni.Camner la blh terjatuh dari playpen tu..

Tapi nampak cam sangat tak kisah.. asyik main je kan. Budak2 mna tau dok diam.Kalau la kita sure seharian tak bangun :)

Moga dak kiut Amir ni cepat sembuh nanti.

** Ye itu Hazim ^_^