Sunday, May 20, 2012

pagi sabtu di rumah..

Pagi sabtu selalunya tanpa en hubby sbb dia kerja half day... bosan tau. rutin selalunya sama jek..pg2 siapkan baju kerja en hubby, then lepas En hubby gi keje, saya selalu cuba nank sambung tidur, tpai mimpilah nak dapat sambung tidur tu sbb 4 hero kecik saya dah start bangun. bukak je mata, mesti nak susu dan tengok kartun..dasar budak lelaki, terbongkang je la tiga org yg besar tu depan tv, si kecik aryan plak nak melekap mami peluk. selalunya saya bawak dia gi main kat play room, so dapatlah tinggla dia kejap sementara nak siapkan breakfast abang2 dia.

Selalunya saya buat bfast segera, pagi2 dah buat bubur nasik or macaroni sup. minggu ni menuya baked macaroni with white sauce n cheese. simple dan cepat..hehehe.

dah siap bg budak2 tu mkn, mandi, then aktiviti bebas..nak sepahkan rumah pun takpe..mami tak kesah. sbb mami nak lepak baca buku cerita sementara tunggu ayah balik. selalunya kul 10 camtu Aryan sambung tidur balik. yg tiga lagi tu tidur pukul 12.30 camtu and jaga bila ayah diaorg balik.

pukul 2camtu br en hubby tiba rumah...hoyea..br mami boleh rileks sket..selesai rutin sabtu hr ni, rutin yg sama akan berulang sabtu depan...
Si tembam saya

acara sepahkan toy

Adam dengan buku cerita barunya..bukan boleh baca pun

Tinggal separuh je...yg lain dah dibedal







5 comments:

syiela said...

bila en.somi pulang terasa hilang semua lelah kan... dapat regangkan juga kaki.. kalau kita saja nak buat apa pun tak sempat rasanyakan.. kalut semacam je (saya la tu)

siti norsarah Aminuddin said...

bukan syiela je kite pun sama..mmg tak mampulahkan jaga 4 budak sorg diri..

FiraHamzah said...

wahhhh, template blog dah baruuuu! hhehehe.. :P

btul btul btul, aku pun cukup suka if husband ada tlg jaga anak2..kalau harap kite sorang memang menepek aje la depan tv dgn dorang..dah pegi mane2 keje mengekor aje sorang2..naik rimas btul. sonang duduk la ramai2 kat hall.kekeke :P

Mummy GreenyHouse said...

wahh..bagusnya. sempat lagi baca buku. kalau sy mesti kalut xdapat selit2 masa utk diri sendiri (padahal anak baru 2, dah cukup kalut ni kalau jg sorg2..haish!)

siti norsarah Aminuddin said...

hehehe cenggitulah..kena jadi penunggu hall, smapai nak pee or mandi pun susah. semua nka ngekor..so dok dia2m baca novel..biar dioarg nak buat apapun depan tv