Thursday, May 3, 2012

Deco Idea: Kids Corner

Hello ladies..

Happy Friday!

Lama tak update,.bukan kekeringan idea but past few days I was busy with the boys.. oh ya..I am proudly to announce  I am now back to my old routine, cooking! cooking with love tau.. healthy food to be exact. Semangat memasak berkobar2 espcially when My little Adam puji mcm ni.."mmmm cedapnya mami masak.." hehehe kaki bodek. mcm tahu je mami nye ni pantang dibodek..mulala kembang kempis hidung saya ni.

Actually selama ni saya malas masak sbb saya takde menu planner. so balik rumah baru nak pikir2 apa nak masak, so bila barang tak cukup dalam peti ais, last2 order je kat stall tepi rumah tu. However last Friday, I list down menu for this week in my own menu planner.. eh saya adake menu planner?? takde, saya tipu je..hehehe saya just jot down on recycle paper.. so weekend lepas saya dah start beli brg2 untuk masak seminggu. tak perlu masak susah2 sbb anak and hubby tak mkn benda complicated mcm rendang, kari bagai.. eleh tu pun nak cerita kat blog kan? orang lain tiap2 hari berkungfu kat dapur siap masak dessert lagi untuk anak2.. ah tu orang lain... saya spesis tak pandai masak sgt. so kalau berjaya sediakan menu harian untuk family rasa mcm hebat giler.

Antara menu kesukaan budak2 ni macaroni carbonara, spagetti bolognaise, fruit salad, mashed potato, coleslaw, cheese burger , mac and cheese, fried fillet fish with fries..benda2 western tu je yg dioarg suka mkn.. saya akan masak masakan mengikut selera tekak saya yakni masakan melayu during weekend sbb adik lelaki saya selalunya akan datang cari makanan..dia je suka makanan byk minyak tumis ni .ngehngehngeh...

p/s: uda, next month sudah ada wifey, boleh mkn masak lomak cili api..fulawey..terliur dah ni

ok berbalik kepada tajuk utama... saya semangat nak share this dgn u all..

kids corner! waaaa bestnye kalau boleh buat dekat boys room.. saya dah nampak dah kat mana lokasi nak buat kat rumah sendiri nanti... anyway, enjoy these two photos..hope can inspire  and create one for your own kids..akan teratur je rumah nanti

so far, beg galas anak2 saya akan dijumpai dimana2..di tangga, di dalam store..mula2 ingat nak beli storage box..simpan semua dlm kotak, so taknampak sepah..tapi lepas tgk gmabar ni kat pinterest, rasa cam best plak buat camni.. cuma kena beli beg yg stylo sketla maklumla nka buat pameran.


Atas: menarik... a command center dan tmpt gantung beg untuk 4 anak teruna saya, tapi huruf kat frame tu semua jadi 'A' sbb bebudak ni semua start dgn A - Adam, Amir, Amar, Aryan...hihihi

Bawah: yg ni more fucntional, time table for school kids, tmpt gantung beg, shoe tray and minimal deco... mungkin boleh integrate both idea into 1, yg penting command center tu kena ada..for sure saya ni ada byk kerja dan arahan untuk budak2 ni di rumah..



till then..adios.

p/s: kak teh... bg tau abah, ibu tok, maklong and mak teh, i miss them sooooo much. sob sob..nka balik :( uwaaa

7 comments:

Mummy GreenyHouse said...

sukanya...pic2 ni bg inspirasi la..
like the 2nd pic..more practical..but the 1st pic more simple n x serabut kan.. :)

Bonda Adam said...

itulah..2nd tu lagi best kan..anak2 pun akan jadi lebih disiplin sbb ktia dah sediakan tmpt mana nak simpan brg diaorg.

zaf said...

tak dapat jadi boss kat opis, jadi boss kat rumah pon jadi ye dak? hehhehe...

Bonda Adam said...

saya adalah bos yg paling efficient dan understanding.. bukan bos kuku besi macam di..tut* hehehe

:: zara :: said...

simple,cute n kemas for the frames with letters tu :)

Wish kan slamat pengantin baru to ur bro dzulhisyam too .. :)

Bonda Adam said...

oh ya lupe zara kenal itu budak kecik.. ok nanti kite bgtau dia ye..majlis belah lelaki akt kedah. 9 june. kad takde nka forward ke zara.

kenariputih said...

comel le kan pic2 tu. tp budak2 ni, nek geram kan, n mula le kita nak mula nk mare kalo diorg sepah2 ke kan..