Saturday, May 12, 2012

Home project: Kids Play Room

Holla

Saya update pukul 4.54 am di pagi Ahad yg indah permai. Saya tak dapat tidur  kerana masa anak2 tidurlah saya ambil kesempatan untuk update produk baru untuk My Kedai Bonda. Memang letih, tapi saya suka...moga2 tercapai impian untuk menjadi WAHM dlm masa beberapa tahun akan datang. doakan saya ye..sokongan dan doa korang yang menjadikan semangat saya kuat.

Alhamudlillah En Hubby juga sentiasa menyokong dan sentiasa di sisi..tapi dalam keadaan tidurlah..ehehehe

Just a quick update regarding my project for my kids. as i told you before, I allocated 1 room on the 1st floor as a so called Play Room for the boys. Actually the idea was not so great because I must keep eyeing the activities going on in the room while doing housework at downstairs. so in order to ensure they are not punching each other or do something that is irrelevant or intolerant, I keep running up and down every 10 minutes. tired you know...kurus la kaki mak kalau cenggini..eceh!

Finally, i decided to exchange the playroom with our guess room downstairs - the room i usually used for Aryan take his nap during the noon.

Last2 dua suami isteri bertungkus lumur memindahkan perabot dari bawah ke tingkat atas pada pukul 11 mlm, selepas super hero saya tidur. Idea gila si isteri dilayan oleh si suami dengan penuh kesabaran dan kewarasan..hihihi

penat tau! dua bilik kena kemas. toy diaorg di tingkat atas yg bersepah kena angkut turun bawah. aduhai...

akhirnya berjaya juga..pukul 3 pagi siap kemas!

Sebelum- Playroom di bilik atas:




Takde gamba time toys dikemas..so nampak amat bersepah.

Ni lah keadaannya
playroom lama
 Selepas pindah bilik:

Keadaan Playroom baru. Eh ada budak tgh prektis nak berdirilah

Ada model kecik tgh suka hati

Nak showoff gigi spongebob..comotnye...baru balik nursery..berpeluh2

Aktiviti malam - layan toys. Skrg dha lebih berdisiplin, dah tak tuang semua toy dari storage box mcm dulu2. ambik mana nak main aje
Eh ada budak suka hati lagi..eh nampak pulak tong diaper Aryan. sebelah tepi tu actually wardrobe budak2 ni dan diaper storage box diaorg...takde tempat nak simpan..
 So far saya agak berpuas hati dgn keadaan playroom ni. ikutkan hajat di hati nak beli rak dan storage box yg comel untuk bilik ni. tapi memimkirkan penat nak angkut pindah rumah nanti..saya sabarkan hati. storage box cute mungkin boleh beli. dah jumpa dah yg berkenan dihati. kalau dapat rembat (tanpa pengetahuan en hubby) saya update lagi. dah nyampah tgk storage box logo proton hadiah birthday dari company..hihihi..

Dinding pun  taruk wall sticker comel je..bestnye kalau dapat cat jadikan bilik tu terang and colorful. takpela....they are not forever toddlers..nanti dah jadi pre schooler, dah takde llaginye playroom, kena transform pulak jadi study room or entertainment room.

oh PS2 masih di dalam kotak di store room. zaman skrg masih org main PS2 kah? huhuhu buta gadjet.


4 comments:

ieza said...

Wahhhhhh besar dah aryan cepatnyeeeeeeee la kan...
Sarah kalo dapat duit bonus byk bole beli storage ikea for kids yg comel2 tu,kite pun geram nengok tapi nanti konfem lagi cantik n organize kan...

Bonda Adam said...

tuhla...mmg target tu..tapi tunggu rumah baru..sayang kalau pindah2 nanti rosak perabot..hihihi

Tishya said...

Good job sara!! Xpe mulakan dr yg kecil sok da pindah umah buat yg bes bes pula :)

Anonymous said...

rindulah kakak kat budak2 ketot nie.. huhu... bila nak balik? tok depa dah cuci bilik dia.. kakak anak beranak tidoq bilik tok diorang...