Monday, May 14, 2012

Hasil Pengambilan Shaklee - investment berhasil

Salam,

Nieh bukan promosi, tapi sekadar berkongsi, saja je nak update hasil dari ambik Shaklee. Actually saya dah dekat seminggu ambik trial set shaklee ni untuk bosst up milk supply..amazingly mmg menunjukkan tanda2 yg positif.. seblm ni susu dah hampir kering, bila pump pun mcm ala2 malas nka keluar..sekali pam nak dpt 4 oz ambik masa berjam2...

lepas 3-4 hr ambik shaklee, terasa mcm kes lepas pantang, bengkak susu kalau lambat pam..hehehe kalau pam nak dpt 5 oz tu sekejap je..mmg kosong lepas tu..tapi tak lama rasa penuh balik. Allah je yang tahu betapa bersyukurnya saya atas rezeki yang Allah berikan untuk Aryan. Hari ni saya dah boleh kembali supply 20oz susu ke nursery mcm masa mula2 hantar ke nursery lepas habis pantang. Alhamdulillah..rezeki Allah yg beri..takpe apalah invest sikit janji dapat berikan yang terbaik untuk anak..eh saya pun dapat jugak segala mcm nutrien dari vitamin2 tu..

Personal update:

Kisah Adam
Dah pandai atur cerita dan ayat walaupun tergagap sbb nka fikirkan perkataan nak digunakan. siap ada gaya penceritaan tau.. contohnye:

"Mami, Kak Limah ada atas rumah..baby (Aryan) ada atas rumah...mami pergilah ambik baby nanti kak limah ambil. kalau K limah ambil baby, kita kena beli baby baru"

erk..nak beli baby baru..saya jawab "mami tak da duit, Adam pergilah halau k limah tu"

"Adam takut, tapi nanti esok tengah hari adam telefon polis, polis datang tangkap k limah..pastuh Ottomen (Ultraman) tangkap dulu kak limah, pastuh Ottomen bawak kak limah pegi hospital..pastuh doktor cucuk (inject) kak limah..kak limah nangis..pastuh mr bean mai ('datang' dalam bahasa utara) dengan kereta Mr bean jumpa kak limah..pastuh kak limah lari...bla bla bla..."

cerita tu berangkai2 tak stop..aduhai..naik pening nk layan Adam sekarang ni. cerita dia tak berasas, tapi saya galakkan dia bercerita, saya layankan dia dgn story line dia yang pelik tu. Saya biarkan dia dengan fantasi nya..sekurang2nya dia boleh hubungkan cerita Ultraman, Mr bean dan Hantu Kak Limah balik ruamh dalam satu cerita pendek..hehhehe.. itu tandanya sel otak2nya berhubung..maklumlah bayi Anmum..hehehe

Kisah Amir Amar

Takde apa sgt pasa budak berdua ni kecuali suka bergaduh, Amar dgn gaya machonye..amir dgn gaya manjanya..semua hal nak merengek dan menangis. Layankan aje walaupun kekadang tu mcm hilang waras je rasa.. InsyaAllah by the time umur dioarg 3thn, sikap tu akan berubah..mcm kes adam juga..

Kisah Aryan

Sudah ada dua gigi, sudah mula memanjat, sudah merangkak laju, pandai bermain dgn abang2..kaki pukul orang..suka gigit orang, suka korek lubang idung orang..

tak boleh berenggang dgn saya walaupun seminit..kalau saya ada terus jadi baby umur 2 bulan..senitasa nak dipeluk dicium..aduhai Aryan..

tu jel ah update hari ni..oh ya..pencarian valve Avent breast pump berhasil. jumpa part tu di butik kasihku sayangku di kota kemuning. susah tau nak jumpa spare part Avent skrg ni..Medela dgn Spectra melambakla..

ikut hati nak je pakai breast pump baru...maklumla dah jadi tokey jual brestpump..tapi saya masih sygkan breast pump Avent single manual tu...biar urat tangan timbul...janji jimat..hehehhe

1 comment:

syiela said...

so sweet adam.. hehehhe dari kak limah sampailah ottomen siap ke hospital bagai hehhehe

bestkan layan anak2 ni