Sunday, April 1, 2012

Weekend @ Tepi Sepang Gold Coast

AS-Salam Ladies!

Pagi ni cuaca mendung dan hujan sikit2, gi kerja dengan hati yang mendung juga..hihih Monday blues la.. Apa aktiviti weekend korang? Weekend ni adalah weekend yg best sebab berjaya spend masa berkualiti dengan hero2 kecik.. kalau masa hujung minggu dihabiskan dirumah..mesti budak2 tu akan pecahkan barang2 dalam rumah..so kena bawa dioarg keluar dari rumah. rasanya area kl semua tempat dah jelajah..so this time pegi jauh sikit..pegi Speang Gold Coast...eh pembetulan..kat tepi sepang gold coast je..Bagan Lalang...hihihi

Hubby kerja hari sabtu, so bila dia sampai je rumah tgh hari tu, saya ajak jalan2 ke bagan lalang, so en hubby cakap kalau nak gi sana baik tinggal di homestay. Apa lagi, teruslah saya google cri homestay di bagan lalang. Dapat book Homestay Auntie Asma. Call adik2 ajak diaorg join sekali, sbb plannya nak mkn ikan bakar kat bagan lalang malam sabtu tu.

Sampai kat bagan lalang dah dekat maghrib . check in kat homestay, hampeh..lantai berpasir, cadar berhabuk..smeuanya berhabuk dan kotor. hmm nasib badan..baca review mcm gempak sgtla homestay ASRA Auntie Asma ni. nasib baik ada satu bilik ada air cond, kalo tak mau mengamuk anak2 saya sbb rumah tu agak panas.

Lepas check in, terus ke area pantai, lima minit naik kereta. sampai kat pantai, punyalah ramai umat manusia..mcm ada pesta pulak. Seb baik adik dah book tempat kat restoran. so, sementara nak dapat meja, kitaorg gi lepak2 tgk sunset.. walalupun bagna lalang ni pantainya takdela cantik..tpai oklah untuk budak2 ni..seronokje diaorg kejar ketam..main air. tapi waktu maghrib air surut.

pukul 8 lebih baru dapat mkn,..seafood..bedal kow2 lah..sebab kitaorg semua kebulur..punyalah pelahap sampai lupa ambik gambar..hiii

mlm tu balik rumah terus zzzz

Pagi Ahad semua dha cergas, beli roti canai dan air..berkelah tepi pantai. disebabkan tak plan, takdela bawak tikar, khemah bagai.. kitaorg bersila je atas pasir, mkn dan minum pastuh semua terjun laut..hihii saya kena carry aryan..so takdela nak terjun..jadi tukang ambik gambar je.

ni lah gamabr2 yg smepat di snap. Random pic tak ikut story line..heheheh




cak!!!

cak!


aryan dan ayah


rupa dalam homestay
Homestay kitaorg menyewa
kena tanam..menjerit2 amar



pakcik dan aryan



Adam pun sibuk wat sign peace
Aryan ambik kesempatan buli abang


Add caption


Ayah tangkap ikan kecik
Budak ni minum air laut tah berapa gelen


pemandangan kat pantai
bakal adik iparku

mami dan aryan

mak ude dan aryan


tgk sunset..amaze sgt. adam ckp matahari jatuh dalam laut
kipas lampu angry bird..haisy apersalla ada org jual menatang ni


usyar ketam
Amar gedik


Abang besar, Adam


tgk matahari jatuh dalam air
adik no 4 Mira dan hubby, ein

aryan
mami dan aryan



dah nak balik...bye bye panjang umur sampai lagi



6 comments:

Anonymous said...

jeles kami yang kat umah nie... adam x belajar fizik lagi tue...hehe...

Bonda Adam said...

sapa kami? kak teh, tok abah, tok, tok teh nenek toklong ke? hehehhe

Tishya said...

suka tgk gambar samsol dgn anak2 tgk sunset tu. pasni sara lak amik gamba camtu k.

Bonda Adam said...

tuhla..kite tkade dlm gmabar sbb kite la jurukamera tu..samsol malas ambik gambar

Kisah Qaseh said...

gambar mami & aryan...

tu fav. pose korang kan...

:) ....

Bonda Adam said...

farah...a'a la baru saya perasan..semua pose lebey kurang jek...kehkehkeh