Monday, March 12, 2012

Weekend @ Acik's house




Weekend lepas ada perhimpunan Umno keluarga di rumah adik saya, Mira. Tak ada aktiviti yang dirancang melainkan melepak, makan, minum, melepak. Kami anak beranak bertolak hari Sabtu petang dan sampai dirumah adik saya ni dah dekat maghrib. Seb baik Ibu tercinta ada untuk prepare dinner.. kitaorg layan TV, let the boys main dengan kitten sekor yg adik bela (kes lom ada baby le tu..takde baby, bela kitten pun jadilah), then kitaorg layan citer Real Steel lakonan Hugh Jackman (yeke? tak ingat nama pelakon dan nama movie tu). tapi serious citer tu sgt best...best sgtla! hopefully ada Real Steel 2 plak pasni. Nak tgk robot Atom tu lawan dgn Zeus lagi sekali. Mesti mamat  Jepun yang cipta Zeus tu nak revenge sbb kena hampir kalah dgn Atom robot cikai tu. hahaha zues? atom? robot? apa saya cakap ni..korang mesti tak paham kan?  sapa lom tgk sila tgk..mmg best. saya yg kuat tido boleh menolak bantal dan selimut berjaga sampai kul 2 pagi semata mata nak tgk movie tu.

esoknya takde wat pe jugak melainkan gi warehouse sale kat seri iskandar..ware housele sgt..baju design dah obsolete..mahal plak tu. samaje harga di jusco..baik beli kat jusco..ada gak air cond. 10 minit masuk then terus keluar...tak best! last2 gi cari air cond kat Tesco. beli baju main2 budak2 tu sorang selai. selai rm10..hahaha sorry ye nak..mami pokai bulan ni. selain tu belikan Adam kereta kaler kuning mcm keter Mr bean..harga RM23 je.

Antara aktiviti lain: mami dgn ayah test drive kereta Chery Tiggo baru tok abah adam. Baru keluar kedai..bau kedai lagi. tok abah semangat jalan jauh sbb nak test drive keter baru dia lah. heheheh

Not bad la kereta keluaran china ni. appearence boleh thn..kualiti nampak ok tapi taktau over time ada bunyik sana sini.. hubby tak dpt lenjan test drive sbb anak2 nak mengekor..sapa test drive je kete tu mesti ada 3 budak kecik kat seat blkg..so semua org terpaksa bawak secara berhemah..huhuhu

Gambar2 yg sempat saya snap kat rumah Acik Adam.


Baru nak gerak dari rumah..Adam gedik taknak dok kat seat sendiri.

On the way ke Tronoh..lengang je jalan

Adik Anith, my youngest sister

Tok Abah and Adam

Amar with Kereta Mr Bean Abang Adam

Adam ganggu Tok kemas barang

My Little Bunny, Aryan. Kepanasan, tinggal diaper je

Amir, Amar, Adam

Tok Abah dan cucu sulung kesayangan

Kitten Acik, nama dia Lisa Surihani. sorry Lisa, pinjam nama u :)

Tok and Amir

Tok Abah with his new SUV

Bye bye Tok Abah n Tok, panjang umur kita jumpa lagi

Ein, menantu kesayangan tok abah Adam

Mami dan Aryan..siap2 nak balik shah alam

p/s: sorry Kak cik and Kak teh..gambar korang semua tak pakai tudung..so tak boleh masuk my blog yg islamik ni..huhuhu anyway..love u!





2 comments:

ieza said...

Tembamnyeeeeee pipi si aryan tuhhhh eee gerammmmm

Bonda Adam said...

kehkehkeh..ni dah kurus sket sbb demam..