Tuesday, March 20, 2012

Pumping at work

Di department saya ada beberapa ibu yang menyusukan bayi..Jumlah kini meningkat kepada 3 orang..dan akan ada yg menyusul selepas lagi tiga rakan sepajabat deliver baby. Awareness about BF mmg dah lama ada di ofis saya..juga di Company wide.. seronok bila melihat wanita2 proton berjalan masuk ke tempat kerja sambil mengusung cooler bag dan breast pump.. bila tiba waktu mengepam, bilik suraulah menjadi mangsanya..hehehe

Mengepam dioffice seorang diri agak bosan, luckily saya da pumping partner, Eli..babynya sudha berusia 5bulan. so sambil mengepam, kitaorg akan discuss isu keje, gosip dalaman company, parenting..lately ni kitaorg sama2 buat powerpumping..hihihi

Dulu saya ada mini fridge di surau..sempatlah guna masa pumping utk Adam. tapi masa era twin, fridge tu rosak..malas nka baiki. now saya cuma bawa cooler bag MLO, dan Ice pack MLO. bagus tau..sejuk smapai ke petang.

oh update pumping progess..so far so good..tak da peningkatan, but maintain production nye. Aryan berjaya disusukan 100% susu ibu..yea! semoga berterusanlah Aryan merasa susu ibu sampai umur 2 thn..

ok that's all.. byk keje plak..dah dekat end of financial year..budget project harus di update.. impian nak berhenti masih tak tercapai. berangna je la :)

daaa
Beg Mengepam - mcm2 brand ada

Lepas pam mesti basuh dgn Pureen Bottle cleanser

Koleksi buku2 parenting di Surau...


3 comments:

Tishya said...

kemasnya surau =p

Bonda Adam said...

julie baru kemas..tuh yg kite berani amek gamba..ahaha

zaf said...

beg madela tu julie punya la ye...takde ura2 nak besarkan ke surau tu