Sunday, March 18, 2012

Power pumping during weekend

Salam Ladies,

Pagi Isnin di office mmg gloomy, semua orang slow je sbb dah lama hibernate during weekend. Saya pun baru nak start panaskan enjin....hehehe

Anyway, before i start heating up my memory, my brain pasal kerja , I must update my pumping progress in this blog first.. I did power pumping during weekend. Tandem pumping to be exact..I pump on one side and nurse my baby on the other side. . Thanks to my Avent manual pump..it helps eventhough urat2 tangan timbul dek mengepam tak henti2. when I complaining to En Hubby, he said my hand looks sexy with that urat2..huh..ni kes taknak beli electric pump le ni... :)

What is the result of doing Tandem pumping? I have additional 10oz of frozen EBM tau! This is as  preparation for the incoming Ramadhan. Yes I know Ramadhan lambat lagi..but I have to start from now becoz I want to ensure my little bunny is having full BM during bulan puasa. Just in case my EBM production merudum lagi, so I have frozen EBM as back up.

Smiling from ear to ear as  I finally manage to get extra EBM for my baby. I can't stop smiling when I got additional 3oz EBM when I did pumping at 8.15am this morning walaupun Aryan menyusu pagi tadi pukul 7. Bunyinya mcm sikit, tapi 3oz tu banyak untuk saya. later on 10.30am akan pumping lagi. I'll keep doing power pumping until Aryan has enough EBM stock in freezer. I want him to be fully BF until he reaches 2 yrs old. itu janji mami pada anak mami. Ya Allah murahkan rezeki anakku..permudahkan urusanku. Amin

Update tentang Aryan. Ayah bawa Aryan ke barber shop untuk gunting rambut..this 7 months old baby dah 3 kali trim rambut. Rambut Aryan lebat sgt.. kembang pula tu mcm penyanyi lagu Awan Nano..hehehe so Ayah decided nak potong jambul Aryan tu.. and memperkenalkan trend rambut terkini aryan...tada!!!!


Sebelum..dah pesen apa dah rambut Aryan

Selepas..tada! saya botak! Barulah nampak mcm baby hehehe

Saya happy kepala dah ringan




6 comments:

Cik Puan Zaf said...

ape la sarah nak jeles2...banyak tu 100oz! tak terpk la pulak pasal stock ramadhan...sarah pakai chest freezer ke?

Bonda Adam said...

ahahaha zaf..adakah anda tersalah baca..bukanlah 100oz lah yang.. 10 oz je utk pumping weekend lepas.. total frozen adalah beberapa botol EBM. sikit sgt.. 50oz pun tak sampai lagi.. tp tryla nak reach 100 oz tu..

Mummy GreenyHouse said...

thanks sbb post ttg power pumping n semangat mengepam.. Actually sy pun susu tgh merundum.pam2 dpt sikit sgt...balik ofis bwk 4oz je tiap2 hari..so, jd mcm semakin x semangat nk pump.

reading ur post, ade gak mmbantu semangat balik nk pump. nnt balik nk buat tandem pumping! :p

comelnye bby dah cukur! sy pun nak cukur rambut bby supaya nampak mcm baby(now dah 7month, tp x nmpak mcm 7month sbb rambut byk! ;p)..tp hubby x bagi.huhu..

Bonda Adam said...

hi mummy gh..waaa kebetulan bb kita sebaya..lets pumping..kasi bb kita bam bam.. Heee waaa rambut tebal juga ye..geng aryan lah ni...hehe

FiraHamzah said...

Aryannnn comellll!! seriyess terserlah kecomelan dia bila botak. Aryan maintain botak aje la lepas nih..hehehe..
Aku pun plan nak botakkan Si kembar. Rambut pun dah macam helmet. kuat berpeluh pulak tuh budak2 nih..busuk rambut. gunting kat kedai senang tak babe? tak meragam ke dia?

Bonda Adam said...

itulah..barulah nampak muka baby..kalo tak rambut tuh mcm apa je kembangnye..tebal plak tu

si kembar tu atleast mcm helmet..comel je aku nengok..

haa..bagus botak sbb kepala tak bau peluh..aryan kalau peluh..huh boleh mual jugakla..

so far aryan okje speanjang gunting rambut tu..tegak je heran tgk apa org tgh baut kat kepala dia..