Sunday, March 4, 2012

Hijau..

Tetiba jiwa jadi sgt tenang tak tahula apesal..agaknya bila sora dah serak basah, jd kurang bercakap. bila kurang bercakap, kuranglah aktiviti cakap pasal orang or maki hamun orang yang membawa kepada dosa besar.. hehehe

Weekend lepas tak ada aktiviti menarik selain dari membawa anak2 ke taman tasik permaisuri untuk melihat kehijauan taman, main kat playground, tgk warga tua berbangsa cina tai chi siap dgn sound effect dari kaset radio yg dioarg bawak.. suasana kat tasik tu sungguhla muhibbah sbb anak2 tka kira bangsa main sesama, bergilir2 tunggu turn nak turun slide..anak saya juga secara tak langsung belajar bersabar dan beralah. takde la nak bergaduh berebut2 nka turun dulu..hehehe

selain tu, saya juga membuli tiga hero kecik supaya berlari keliling tasik untuk tingkatkan stamina dioarg. manalah tahu boleh jadi pelari pecut negara..Sepanjang pelarian dan pendakian bukit, Adam entah berapa kali tergolek..kaki tu mcm nak kena di skru ketatkan.. lembiknya. Yg Amir pulak malas jalan..suruh ayah dia dukung.. Amar melenggang mak limah langsung taknak lari. Aryan? dalam stroller la kepanasan. dok bising nak air cond. huahuahua..apapun Adam je gigih berlari walaupun berapa kali tergolek tersadung kaki sendiri.

 maaf tak da picture untuk entry kali ni sbb gambar dlm hp en hubby. saya penat berposing mcm nak rak, sekali gambar semua gelap. hampeh..so malas nak tepek kat blog ni.

Seronok dok kat taman cenggini..rasa peaceful je walhal kepala penuh dgn masalah. bila pejam mata, dok membayangkan ada kat danau toba (sbb baru baca blog kay tentang entry visit dia ke Danau Toba). cantiknya danau toba ye..saya pun ckpla kat en hubby yang selama kitaorg kawen tak pernah gi honeymoon...tak sempat honeymoon dah pregnant kan..hehehe then baru nak gi honeymooon, pregnant lagi..dan lagi..ahahaha..so plan nak la gi honeymoon kat tmpt yg cantik camtu. honeymoon dgn 4 hero kecik tu..waaa bukan honeymoon la namanya..jadi babysitter..buang karan kalau gi dgn budak2 tu..camne nak loving2 dgn en hubby kan?

Saya sebenarnya suka tanam pokok, tapi tak pernah hidup..aduhai..orang kata tangan tu panas sgt yeke? dlm kepala siap design landscape luar rumah..tapi tak dpt nak merealisasikan waima pasu pokok bunga yg rega rm 4 sebiji sbb budget constraint..kedekut pun ia jugak..hihihi tapi saya appreciate pokok2, dan keindahan alam..

okla got to go sbb takde topik...sebetul benarnya jiwa kacau..apa puncanya? Allah je yang tahu..oh ya my bestfriend cik mimi pun tahu.. en hubby? rasanya dia tak pernah tahu kot..hihihi malas nak cerita kat dia sbb dia tu pun byk masalah..

nota kaki: minggu ni saya plan nka start dgn cat side table ke warna putih..a part of my 2012 resolution. start dgn side table yg paling simple. kalau jadi, jadilah ia..kalau tak jadi...ku sorok dalam store room..

3 comments:

Kehelan said...

Sarah... cubalah ke Danau Toba... rehat2 menikmati keajaiban ciptaan Allah :)

Bonda Adam said...

insyaallah pasti akan sampai nk try pisang goreng celup coklat dan tandas yg best tu..ehehe

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.