Tuesday, March 20, 2012

Body and brain in sleep mode

Sudah beberapa hari saya keletihan.. mmg sangat letih tapi saya lawan letih dan teruskan life mcm biasa.. penat.siapa kata aya tak penat. walaupun En Hubby byk membantu, saya masih ada list kerja harian yang sangat panjang untuk dilakukan. Saya jadi semakin penat bila anak2 pula sakit..Aryan kena chesty cough dan sukar bernafas diwaktu malam.. dia akan terjaga dari tidur setiap sejam dan kemudian merengek.. terpaksalah berjaga malam untuk beberapa hari. aduhai

semalam adalah klimaks kepada cerita letih ni..badan saya tak mampu bertahan..saya akhirnya tertidur diwaktu lepas ambil anak2 dari nursery. Nasib baik saya sempat rebus makaroni dan buatkan sos putih untuk anak2..then saya zzzz dia atas sofa sambil memegang Aryan yang merengek nak berdiri..huh nasib baik en hubby nampak..kalau terlepas Aryan tu naya.

Saya janji pada hubby untuk benarkan sy tidur 10minit..last2 saya tertidur sampai ke pagi dengan baju kerja..! En Hubby tak kejutkan saya sbb kebiasaannya kalau saya tertidur sekalipun..saya akan terjaga semula dan buat kerja rumah..

Malam semalam, segala urusan anak2 En Hubby lakukan..start dari beri budak2 tu makan, mandi, minum susu, main, tgk tv dan tido.. thanks ye syg.. sometime badan ni naik angin sbb terlalu letih..terus dia auto shutdown .. huhuhu

tu je lah nak cerita..bukan merungut sbb letih..tapi sbb amaze sgt camne boleh tido tak sedar diri..ahahah

Selamat Keje ladies!!!


5 comments:

Mummy GreenyHouse said...

alahai...ksiannye.
bagus la hubby byk mmbantu..

sy pun selalu tershutdown..biasanya time bf baby sambil baring la kan..konon2 nk tdokan bby je..last2 mak baby pun lena sampai ke pagi.. :p
so, bila jd gini, anak first hubby yg uruskan.. :)

auntie farid said...

sarah,setelah 4 tahun and 4 anak, baru kite dgr cite yg sarah penat sgt and auto shutdown. kagum ok!supermom sgt.

Tishya said...

supermom!

Bonda Adam said...

mizah..dah jadi mak mmg cenggitu la kan..tetiba boleh tertido.time bf paling bestla..mesti tertido

tisya n fared..takdela supermom nya..kalau supermom rumah ku berseri2 berkilat..anak2 takdela comot2.. :)

zaf said...

supermom, semoga satu hari nanti anak2 baca blog ni, diorg akan hargai mame diorg