Wednesday, March 14, 2012

Adam dan Beg sekolah baru

Masa waktu Adam masih baby, Adam dapat satu beg picachu from a Japanese friend. Beg tu lah jadi nursery bag Adam. Sungguh comot dan lunyai rupa paras beg tu almaklumlah itulah beg sandang harian Adam starting dia boleh jalan jatuh sampailah umur dah nak masuk 4 thn.. huhuhu kalau mak orang lain mesti tiap tahun dapat beg baru kan..mami ni mmg le kedekut sket. last two weeks, waktu En hubby jemput Adam dari nursery, terus dia tanya ayahnya sama ada boleh belikan beg sekolah baru. dia inform yang kawan nya beli beg Angry Bird warna yellow. So dia minta nka belikan beg baru angry bird warna yellow juga..waaa Adam dah pandai meminta ye skrg ni. seminggu kitaorg biarkan tak beli pun..sian pun ada..tapi taknak ajar dia sebenonye. karang asal org ada barang baru semua dia nak. Dia ingat mak bapak dia keje cop duit ke?

 Tapi tak lama lepas tu, everytime saya pack baju dalam beg Adam, saya dapat rasakan beg tu terlalu kecil utk dia. baju2 Adam dah besar..diaper Adam pun besar..towel Adam pun besar. Adam not my small baby anymore..he is growing big and fast! waaaa cepatnya kamu membesar anak oi. Beg tu terlalu kecil utk dia galas. Finally saya pun decide nak belikan adam new beg angry bird.

Petang tu saya jemput Adam dari nursery terus gi kedai kat Alam Megah..ahaha kat kedai Alam megah je mami beli beg kamu, nak. Sampai aje, saya suruh dia pilih..semua beg angry bird kecil aje saiznya. dah tu kualiti tak menarik. last2 saya negotiate dgn Adam, minta tukar tema beg, beli aje beg Ben 10..ada satu beg yang kualitinya ok, ada padding bhgn belakang dan bahu. lama dia fikir, finally Adam cakap " Ben 10 pun ok lah mami" oh good boy Adam. kalo tak jenuh mak kamu nak gi melilau carik kedai beg yang lain. ahahah Dia sendiri yang bawa beg ke kaunter, i let him pay for his bag. bg duit rm50, terus nak blah.. amboi2..balance tak amek ke Adam..bankrapla mami cenggini.

Dalam car dia dah show off kat si kembar. nervous betul, seb baik diaorg tak mintak.. fuh lega..kalo tak kena beli lagi kat budak dua orang tu. Happy Adam dengan beg barunya..beg lama? simpan dalam storage room.. buat kenangan sbb orang kasik. mmg puas hatilah pakai selama tiga tahun. berjasa sungguh beg tu. Beg Ben 10 yang baru ni? saya akan pastikan dia pakai sampai dia masuk darjah satu. masa tu baru nak beli beg jenama Swan..ahaha errr ada lagi ke beg brand tu eh?


Nilah gambar hero kecik saya dengan beg barunya..asal ambik gambar mesti nak tergedik2. geram betul..




Selingan..Adam dan apaknye dari belakang..huhuhu


2 comments:

Tishya said...

adam good boynyer! u deserve a bag totally! omg rasa terharu sbb adam da besar. ok dah 2 kali ckp heee....

Bonda Adam said...

ahahaha itulah..terharu betul aunty tisya ni..