Tuesday, February 28, 2012

entry sakit hati...

sy tgk video pe,bantu taska ikat budak2 umur kebanyakan bawah 2 thn...ada sorg tu dia siap tape mulut bersama pacifier dimulut..sungguhla kurang ajar manusia 2 ini... tak sabar rasanya untuk tunggu saat dan ketika daku menghantar surat letak jawatan dan buka pusat asuhan kanak2.. reason kenapa sy sendiri nk buat ialah sbb ni lah.... mak ayah budak2 tu amanahkan pengasuh untuk jaga...kena pegang amanah tu betul2. kasihan anak2 tu..seharian berjauhan dgn mak ayah yg mencari rezeki..alih2 diaorg kena tindas... patutnya pengasuh2 ni patut kesian dan syg diairg..jadilah sekejap pengganti mak ayah...anak 2 ni mmg bukan tahu apa2, cuma nk kasih syg je...

hai..bilalah nk buka taska ni...nk berenti skrg, byk utang piutang..sy buka taska bukan sbb untung, tp untuk tambah shm akhirat. en hubby kena keje kuat nieh..wink wink...

2 comments:

ila said...

turut geram.. en.hubby pun dah tak senang duduk... dan2 tu dia pegi spot check kat taska tadi.alhamdulillah bebudak selamat :)

Bonda Adam said...

Tol ila..smlm pun mata sarah meliar tgk keadaan dlm taska..habis satu badan anak2 sarah check..trauma la tgk video tu