Friday, January 6, 2012

india..saya di sini

saya kini berada di new delhi india. alhamdulillah slmt tiba dlm pukul 11 mlm waktu msia. disambut oleh wakil hotel n driver..waaa mcm vvip je rasa. driver angkatkan beg tau,.. sambil borak2 dia bawak ke parking lot. dia suruh teka mana satu keretanya... saya teka kereta suzuki marutilah yg common mcm proton di malaysia. dia tunjuk bmx diesel 5 series..mak ai..tak pernah naik..jakun le..tak de gamba sbb malula kt abg anthony si driver tu..hihihi

keluar dari airport ke city center..mcm tourist guide dia tunjuk itu ini pada saya n shan..kami berdua je naik dgn anthony. jln nya mmg takde lubang2 malah lg rata dari jln di kl or shah alam yg berlubang2. jln agak sibuk dan tabiat pemawndu di delhi suka bunyi hon n angkat lampu. kalau kt mesia mau kena kejar, tp kt sini perkara biasa, itu cara pemandu berkomunikasi...

sampai dihotel nk masuk mcm nk masuk penjara, penuh dgn sekuriti dan peralatan check bom. gate ditutup n hanya dibuka bila dah check kereta. kt lobby beg di check mcm kt airport. katanya nk elak serangsn bom pengganas..huh takut le jugak. dpt bilik terus cari internet... dpt wifi..lyn tenet..nk skype tp hubby x angkat. dlm fb hubby report aryan xnak tido..i know, he miss me..sy jugak:(

esok hr pertama di new delhi. akan berkampung di autoshow sehari suntuk. tak pasti ada kesempatan untuk shopping sari. waaa ngantuk..nk tido..was

No comments: